Tonijn Augurk Lunch Salade

Tijd voor nieuwe lunch inspiratie! De laatste tijd is dit toch wel één van mijn favoriete lunch salades, waarom? Geen idee, ik heb de laatste tijd gewoon trek in tonijn! Het eitje eet ik soms als tussendoortje en soms bij de lunch.


Het recept voor 1 persoon:


De ingrediënten:

 • 75 g gemengde (mesclun) sla
 • 1 of een 1/2 avocado
 • 1 zoete punt paprika
 • 1/2 blikje tonijn
 • 2 kleine augurken
 • 1/4 komkommer
 • 8 cherrytomaatjes
 • 1 el geroosterde pijnboompitjes
 • dressing: 2 tl mayonaise, 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl witte wijn azijn & beetje peper

Bereiding:
 1. Meng de ingrediënten voor de dressing en doe deze pas over de sla als je gaat eten.
 2. Snijd alle groenten in de gewenste grootte, meng met de sla en tonijn en serveer met de pijnboompitjes eroverheen gestrooid.

Enjoy!

2 opmerkingen:

 1. Hi Debbie,
  Kan je dit een dag van te voren maken voor de lunch van volgende dag?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, ja zeker! Dat doe ik namelijk ook altijd. Wel snijd ik de avocado pas als ik ga eten zodat deze niet bruin wordt en ook het eitje pel ik dan pas :). Om de sla wat frisser te houden adviseer ik ook om de tonijn in een apart bakje mee te nemen. Eetsmakelijk!

   Verwijderen