Verfrissende Groene Ijsthee

Eindelijk is de zon dan weer tevoorschijn gekomen in Nederland! Daar worden we natuurlijk allemaal erg blij van, en gelukkig kon ik vandaag thuis werken. Dat betekend gewoon net zo vroeg op, maar eerder klaar en dus tijd om op mijn balkonnetje te relaxen met wat tijdschriften, vers fruit en zelfgemaakte ijsthee! Vanmorgen had ik al ingeschat dat dit kon en dus heb ik toen al de ijsthee gemaakt zodat deze ijskoud zou zijn als ik hem wou drinken.

De thee heb ik gedronken in deze geweldige quilted mason jar van 500 ml te koop bij www.masonmadness.com.Het recept voor 1 liter groene ijsthee:

De ingrediënten:


 • 1 liter kokend water
 • 2 zakjes groene thee
 • 1/2 citroen
 • Optioneel: schepje suiker en verse muntblaadjes

Bereiding:
 1. Kook 1 liter water in je waterkoker en laat even afkoelen (voor groene thee is water van 80 graden Celsius namelijk perfect. Bij 100 graden Celsius verbrand je de thee en krijg je een bittere smaak). 
 2. Doe dan de zakjes thee erbij en laat 5 minuten trekken. Voeg het sap van een halve citroen toe en eventueel nog wat schijfjes, wat jij lekker vind! Doe er een beetje koud water bij en eventueel een beetje suiker als je een zoetekauw bent en laat de thee afkoelen in de koelkast.
 3. Serveer extra koud met ijsblokjes en eventueel wat verse muntblaadjes.

Tip: dit kan natuurlijk ook bent een donkere thee zoals rooibosthee. Maar pas op dat je de thee niet te donker maakt.

Enjoy!2 opmerkingen:

 1. Oh, ik drink vaak ijsthee maar nog nooit aangedacht om het zelf te maken! Ga ik snel eens uitproberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Ben benieuwd, hoop dat je het net zo lekker vind als ik!

   Verwijderen