Het recept voor 4 personen:
Tijd: 12 minuten
De ingrediënten:
- 250 g (spelt) couscous
- 4 scholfilets, zonder vel en graten
- 700 g passata (di pomodoro)
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 1 grote zoete punt paprika
- 3 wortels
- 3 tl harissa
- 2 ansjovisfilets
- 1 flinke pluk saffraan
- 1 citroen
- Paar blaadjes munt
- 4 el Griekse yoghurt
- Zout & Peper
- Olijfolie
- Optioneel: 1 handvol gemengde olijven met pit (ik lust geen olijven maar deze staan wel in het originele recept)
Bereiding:
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie op matig tot hoog vuur. Voeg 2 geperste teentjes knoflook toe en 1 versnipperde ui. Roer er na 2 minuten 2 theelepels harissa doorheen, de ansjovis, de passata, de paprika in stukjes gesneden de wortels in dunne plakjes gesneden (m.b.v. een dunschiller) en optioneel de olijven. Roer er het sap van een 1/2 citroen doorheen.
- Laat de saffraan kort weken in een laagje kokend water. Bestrooi de visfilets met peper en zout, rol ze op, leg ze in de saus en strooi er de saffraan over. Doe de deksel op de pan en kook 8 minuten op matig tot hoog vuur totdat de vis gaar is.
- Kook ondertussen de couscous zoals aangegeven op de verpakking, maar voeg ook het sap van een halve citroen toe tijdens het wellen.
- Roer in een kommetje 1 theelepel harissa door de Griekse yoghurt. Strooi munt over de couscous en de vis en serveer met de yoghurt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten