Witvis Tajine zonder Tajine met Couscous

Ja je leest het goed, witvis tajine zonder tajine! Niet iedereen heeft een tajine maar het is wel super lekker. Dit recept is gebaseerd op een recept uit één van mijn favoriete kookboeken: Jamie in 15 minuten. Vooral toen ik net begon met gezond en clean koken heb ik veel gerechten hieruit gemaakt. Inmiddels is mijn smaak veranderd en omdat ik afgelopen weekend een ernstig gebrek aan inspiratie had voor het eten van komende week besloot ik het boek er weer bij te pakken en op zoek te gaan naar recepten die ik nog niet had gemaakt. Dus deze week zullen jullie er een paar voorbij zien komen ;) en we beginnen met dit heerlijke gerecht! Natuurlijk wel aangepast maar ow wat was het lekker.



Het recept voor 4 personen:

Tijd: 12 minuten

De ingrediënten:

  • 250 g (spelt) couscous
  • 4 scholfilets, zonder vel en graten
  • 700 g passata (di pomodoro)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 grote zoete punt paprika
  • 3 wortels
  • 3 tl harissa
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 flinke pluk saffraan
  • 1 citroen
  • Paar blaadjes munt
  • 4 el Griekse yoghurt
  • Zout & Peper
  • Olijfolie
  • Optioneel: 1 handvol gemengde olijven met pit (ik lust geen olijven maar deze staan wel in het originele recept)

Bereiding:
  1. Verwarm 2 eetlepels olijfolie op matig tot hoog vuur. Voeg 2 geperste teentjes knoflook toe en 1 versnipperde ui. Roer er na 2 minuten 2 theelepels harissa doorheen, de ansjovis, de passata, de paprika in stukjes gesneden de wortels in dunne plakjes gesneden (m.b.v. een dunschiller) en optioneel de olijven. Roer er het sap van een 1/2 citroen doorheen.
  2. Laat de saffraan kort weken in een laagje kokend water. Bestrooi de visfilets met peper en zout, rol ze op, leg ze in de saus en strooi er de saffraan over. Doe de deksel op de pan en kook 8 minuten op matig tot hoog vuur totdat de vis gaar is. 
  3. Kook ondertussen de couscous zoals aangegeven op de verpakking, maar voeg ook het sap van een halve citroen toe tijdens het wellen.
  4. Roer in een kommetje 1 theelepel harissa door de Griekse yoghurt. Strooi munt over de couscous en de vis en serveer met de yoghurt.

Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen