Courgette Lasagne

Deze zie ik al zo vaak voorbijkomen dat ik dacht die moet ik echt zelf eens gaan proberen! Dus hier is die dan mijn versie van een courgette lasagne en wat was die lekker! 2 porties ingevroren dus dat is helemaal ideaal!


Het recept voor 3-4 personen:

Tijd: 15 minuten voorbereiden + 45 minuten in de oven

De ingrediënten:

  • 2 courgette's 
  • 100 g parmaham
  • 800 g tomatenblokjes
  • 4 tomaten
  • 4 el zelfgemaakte rode pesto
  • 250 g ricotta
  • 1 ei
  • 2 el oregano
  • paar takjes verse tijm
  • 1 bol mozzarella
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout & Peper


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de courgette in lange dunne plakken. Ik heb dit gedaan met een kaasschaaf, dan worden ze wel iets te dun maar ik heb er gewoon steeds 2 op elkaar gelegd dan. Snijd de tomaten in plakjes.
  3. Meng dan de ricotta met de oregano en het ei. Voeg eventueel zout en peper toe en roer goed door. Meng de tomatenblokjes met de rode pesto in een andere grote kom samen met de blaadjes van de takjes tijm.
  4. Vet een ovenschaal in met olijfolie en maak laagjes tomatenblokjes, courgette, tomaten plakjes, parmaham, ricotto. Herhaal dit en eindig met tomatensaus. Gebruik lekker veel courgette, maar wees zuiniger met de ham. 
  5. Snijd de mozzarella in plakken en leg deze bovenop en maak het af met wat geraspte Parmezaanse kaas. 
  6. Zet de lasagne in de voorverwarmde oven voor zo'n 45 minuten. 

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen