Gevulde Vegetarische Aubergine

De laatste tijd houdt ik erg van gevulde aubergine en courgette. Op verzoek is hier weer een nieuw recept! Beetje van mezelf en een beetje van de ah.



Het recept voor 1 persoon:

Tijd: 30 minuten

De ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 1 kleine witte ui
  • 3 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sneetje speltbrood
  • 1 ei
  • handje vers gesneden basilicum
  • handje vers gesneden peterselie
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout & Peper
  • Olijfolie

Bereiding:
  1. Kook water in de waterkoker, snijd de aubergine in de lengte en kook 5 minuten in de pan met water. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd ondertussen de ui in stukjes en de tomaten in blokjes. 
  3. Neem de aubergines uit de pan, laat even een beetje afkoelen (of houdt kort onder de koude kraan) en schep het vruchtvlees er met een lepel uit tot zo'n halve centimeter van de rand. Snijd in stukjes. 
  4. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan op matig vuur en doe hier 1 geperst teentje knoflook bij, de versnipperde ui en het aubergine vlees. Laat zo'n 5 tot 6 minuten bakken. Voeg dan de tomaten toe en bak deze totdat ze uit elkaar vallen en het een soort van saus wordt (nog zo'n 5 tot 8 minuten bakken).
  5. Maak ondertussen grof paneermeel van het broodje door deze te malen in je keukenmachine. Klop het ei en roer dit door het brood mengsel heen samen met de gesneden peterselie, de helft van de geraspte Parmezaanse kaas en peper en zout. 
  6. Leg de uitgeholde helften van de aubergine in een ingevette ovenschaal. Schep hier eerst het broodmengsel in. Roer dan de basilicum en nog wat peper en zout door het tomatenmengsel en leg dit op het broodmengsel in de aubergine. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en zet 20-25 minuten in de oven.
Tip: Je zou ook 1 aubergine voor 2 personen kunnen maken en dit serveren met bruine basmati rijst!

Eetsmakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen