Herfst Pannenkoekjes

Het is zondag en dat betekend #pancakesunday op Instagram haha. Maar de herfst is ook begonnen hier in Nederland. Dit weekend is het nog wat raar weer, het is veel warmer dan normaal, maar de natuur is al herfstig, de bladeren vallen uit de bomen en het begint steeds meer te waaien. Als we de voorspellingen moeten geloven wordt het de komende week een stuk kouder en regenachtiger. Echt herfstweer dus. Daar horen natuurlijk ook andere gerechten bij! Mijn vegetarisch stoofpotje volgt morgen, maar we beginnen vandaag met mijn favoriete banaan-ei-havermout pannenkoekjes met warme appel en banaan uit de oven. Perfect voor de herfst!


Het recept voor 1 groot portie pannenkoekjes (9 stuks):

De ingrediënten:
  • 2 bananen
  • 1 kleine appel
  • 2 eieren
  • 1-2 el havermout
  • 1 tl kaneel (of vervang door speculaas/koek-kruiden)
  • paar blauwe bessen
  • 2 grote aardbeien
  • 1/4 tl kokosbloesemsuiker
  • 1/2 tl kokosrasp
  • stukje Tony Chocoloni Pure Chocolade
  • 3 tl magere kwark
  • Roomboter op kamertemperatuur

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 175-180 graden Celsius. Snijd ondertussen een halve banaan in plakjes en de appel in stukjes. Meng met 3/4 tl kaneel en de kokosbloesemsuiker. Vet een ovenschaal in met roomboter en leg hierin het appel-banaan mengsel. Leg een paar hele kleine klontjes roomboter ertussen en zet 15 minuten in de oven. Keer halverwege om.
  2. Prak dan de rest van de bananen fijn en meng met 2 eieren in een grote kom. Roer er 1/4 tl kaneel en de havermout doorheen. 
  3. Verwarm dan een klontje roomboter in een koekenpan op laag tot middelhoog (meer laag) vuur en maak kleine pannenkoekjes! Ter referentie: ik gebruik een juslepel beslag per pannenkoekje en er passen 3 kleine pannenkoekjes in een grote koekenpan. 
  4. Bak ze ongeveer 2 minuten aan de eerste kant en keer ze dan voorzichtig om en bak ze nog 1 minuutje aan de andere kant.
  5. Bewaar ze op elkaar op een bord met een kom op zijn kop erbovenop zodat ze warm blijven terwijl je de rest van de pannenkoekjes maak. Doe elke keer een klein klontje boter in de pan voordat je de volgende batch pannenkoekjes maakt.
  6. Van dit recept kun je 9 pannenkoekjes maken. Tussen elke batch van 3 doe ik een theelepel kwark. Liggen ze allemaal op elkaar. Haal dan het banaan-appel-kaneel mengsel uit de oven en leg erbij en erop. Voeg eventueel nog wat blauwe bessen en aardbeien toe. Bestrooi met de kokosrasp en brokkel wat stukjes chocolade eroverheen. 

Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen