Herfstig Vegetarisch Stoofpotje

Afgelopen weekend stond helemaal in het teken van bijkomen. De week was zo enorm hectisch geweest op het werk dat ik echt even tijd voor mezelf nodig had. Helemaal niet verkeerd en ik ben inmiddels ook helemaal opgeladen voor een nieuwe week. Ook had ik nu eens de tijd om een aantal blogs voor te bereiden dus de frequentie zal eindelijk weer omhoog gaan! Doordat ik niets hoefde had ik ook tijd om heerlijk te koken. En dus besloot ik om een herfstig vegetarisch stoofpotje te maken met onder andere pompoen en zoete aardappel. Groentes die helemaal thuis horen in de herfst!


Het recept voor 3 personen:

Tijd: 25 minuten voorbereiden + 30 minuten stooftijd

De ingrediënten:
  • 1 flespompoen
  • 1 zoete aardappel
  • 3 wortels
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 grote witte ui
  • 5 teentjes knoflook
  • Verse tijm
  • 2 el zoete paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Half glas droge witte wijn (optioneel)
  • Olijfolie
  • Zout & Peper

Bereiding:
  1. Schil de zoete aardappel en snijd alle groenten in stukjes (neem hier de tijd voor, helemaal de pompoen duurt even!). Verwarm een grote scheut olijfolie in een hapjespan op matig tot hoog vuur en doe hier de 5 geperste teentjes knoflook in samen met de versnipperde ui. Laat zo'n 3 minuten bakken totdat de ui glazig is geworden. Voeg dan de pompoen toe en laat 1 minuut bakken. Doe dan alle andere groente erin en bak zo'n 6 minuten, roer goed en vaak. Maak ondertussen de groentebouillon. 
  2. Voeg dan een scheut witte wijn toe en roer nog zo'n 2 minuten. Doe dan alle kruiden, verse blaadjes tijm (lekker veel!) peper, zout, groentebouillon en tomatenpuree erbij. Roer goed. Draai het vuur laag, zet de deksel op de pan en laat maximaal 30 minuten stoven totdat de pompoen zacht is. Vergeet niet af en toe te roeren tussendoor. 
  3. Serveer met nog wat verse tijm eroverheen. Ook erg lekker met een stukje vlees.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen