Kip met Romige Champignonsaus en Pastinaak-Wortel Puree

Vandaag was ik vrij omdat ik vorige week heel veel had gewerkt en ik mijn  nieuwe fiets op kon halen! Niet de beste dag want de eerste herfststorm was aangekondigd.. Maar nu heeft me fiets en ikzelf wel een goede wasbeurt gehad haha. Maar goed lang verhaal kort, ik had meer tijd om te koken en dus was het tijd voor een nieuwe gerecht geïnspireerd door de nieuwe Delicious. Magazine! De kip met romige champignonsaus komt uit de Delicious en in plaats van een aardappelpuree vond ik het tijd worden om eindelijk eens met pastinaak te gaan koken en daar een puree van te maken. De prei was ook nog eens in de aanbieding dus om het af te maken nog gestoofde prei erbij ook. Ik vind het er eigenlijk wel heel restaurant waardig uitzien! Het opmaken van een bord is ook een kunst maar goed voorbeeld doet goed volgen.



Het recept voor 2 personen:
Tijd: 30 minuten

De ingrediënten:
  • 2 kipfilets
  • 400 g pastinaak
  • 150 g wortelen
  • 1 prei
  • 250 g kastanjechampignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 g creme fraiche
  • 4 takjes tijm
  • 35 ml droge witte wijn
  • Olijfolie
  • Roomboter
  • Zout & Peper

Bereiding:
  1. Kook water in je waterkoker en schil de pastinaak en wortels. Snijd ze in groffe stukken. Doe eerst de wortel in een pan met kokend water en een snufje zout en kook 5 minuten. Voeg dan de pastinaak toe en kook voor nog zo'n 15 minuten tot beide zacht zijn.
  2. Snijd de prei in ringen en verwarm een flinke scheut olijfolie met een klein klontje boter in een koekenpan. Bak 1 geperst teentje knoflook gedurende 1 minuut. Voeg de in ringen gesneden prei toe en de blaadjes van 1 takje tijm, wat zout en peper. Draai het vuur laag en laat de prei 15 minuten smoren totdat de prei zacht is maar niet verkleurd. Zorg dat je regelmatig roert. 
  3. Sla de kipfilet platter met een koekenpan en bestrooi met zout en peper. Smelt 25 g roomboter in een koekenpan op matig vuur en bak de kip 8 tot 10 minuten in totaal totdat deze goudbruin en gaar is. Keer regelmatig.
  4. Snijd dan de champignons in stukken. Verwarm nog een koekenpan op matig tot hoog vuur met een scheut olijfolie en 2 geperste teentjes knoflook. Voeg de champignons toe en bak 3 tot 5 minuten totdat de champignons zacht zijn. Blus af met de droge witte wijn en roer goed. Voeg de creme fraice, zout, peper en de rest van de blaadjes tijm toe en laat 1 tot 2 minuten op laag vuur staan, voordat je het gas uitzet. 
  5. Inmiddels zijn de pastinaak en wortel zacht. Giet deze goed af, voeg een klontje boter toe met wat peper en eventueel een snufje nootmuskaat en pureer fijn (het liefst met een pureestamper maar het kan ook in de keukenmachine). 
  6. Schep eerst de puree op de borden. Leg de kipfilets erop en verdeel de romige champignonsaus eroverheen. Serveer met de gesmoorde prei.

Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen