Het recept voor 2 personen:
De ingrediënten:
- 2 kipfilets
- 400 g pastinaak
- 150 g wortelen
- 1 prei
- 250 g kastanjechampignons
- 3 teentjes knoflook
- 100 g creme fraiche
- 4 takjes tijm
- 35 ml droge witte wijn
- Olijfolie
- Roomboter
- Zout & Peper
Bereiding:
- Kook water in je waterkoker en schil de pastinaak en wortels. Snijd ze in groffe stukken. Doe eerst de wortel in een pan met kokend water en een snufje zout en kook 5 minuten. Voeg dan de pastinaak toe en kook voor nog zo'n 15 minuten tot beide zacht zijn.
- Snijd de prei in ringen en verwarm een flinke scheut olijfolie met een klein klontje boter in een koekenpan. Bak 1 geperst teentje knoflook gedurende 1 minuut. Voeg de in ringen gesneden prei toe en de blaadjes van 1 takje tijm, wat zout en peper. Draai het vuur laag en laat de prei 15 minuten smoren totdat de prei zacht is maar niet verkleurd. Zorg dat je regelmatig roert.
- Sla de kipfilet platter met een koekenpan en bestrooi met zout en peper. Smelt 25 g roomboter in een koekenpan op matig vuur en bak de kip 8 tot 10 minuten in totaal totdat deze goudbruin en gaar is. Keer regelmatig.
- Snijd dan de champignons in stukken. Verwarm nog een koekenpan op matig tot hoog vuur met een scheut olijfolie en 2 geperste teentjes knoflook. Voeg de champignons toe en bak 3 tot 5 minuten totdat de champignons zacht zijn. Blus af met de droge witte wijn en roer goed. Voeg de creme fraice, zout, peper en de rest van de blaadjes tijm toe en laat 1 tot 2 minuten op laag vuur staan, voordat je het gas uitzet.
- Inmiddels zijn de pastinaak en wortel zacht. Giet deze goed af, voeg een klontje boter toe met wat peper en eventueel een snufje nootmuskaat en pureer fijn (het liefst met een pureestamper maar het kan ook in de keukenmachine).
- Schep eerst de puree op de borden. Leg de kipfilets erop en verdeel de romige champignonsaus eroverheen. Serveer met de gesmoorde prei.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten