Burger Time!

Ow wat had ik hier al tijden trek in! Een hamburger met krieltjes! Yum! Helemaal niet zo speciaal en ook helemaal niet zo nieuw hier op het blog, maar het was alweer een hele tijd geleden dus hé ik dacht tijd om weer even onder de aandacht te brengen! En natuurlijk heb ik een variant op mijn rozemarijn tijm krieltjes en kipburger. Ik maak vaak meerdere kipburgers die ik invries. Zo kost het me één keer wat meer werk en daarna is het gewoon ontdooien en bakken in een beetje olijfolie. Ideaal! En heerlijk na een drukke maar ontzettend leuke dag! Vandaag kreeg ik namelijk een rondleiding via mijn werk bij ArboNed bij één van de fabrieken bij Tata Steel. Ontzettend gaaf om zo in de fabriek rond te lopen, wat een andere wereld!

Het is wellicht niet de beste en de mooiste foto vandaag, maar goed, dat is geloof ik een bekend food bloggers probleem zodra het winter wordt. Ik ben nog op zoek naar een oplossing! Suggesties zijn welkom ;)



Het recept voor 1 persoon:

Tijd: 40 minuten

De ingrediënten:

  • kipburger
  • 1 volkoren afbak broodje
  • 5 plakjes courgette
  • 2 grote kastanjechampignons
  • beetje prei
  • paar blaadjes spinazie
  • 1 tl rode pesto
  • 160 g krieltjes met schil
  • Olijfolie
  • Roomboter
  • Zout
  • Optioneel: mayo!

Bereiding:
  1. Snijd de krieltjes door de midden en kook zo'n 10 tot 15 minuten in gezout water. Laat ze uitlekken zodra ze klaar zijn en bak ze dan 5 minuten op matig tot hoog vuur in een hapjespan met een klontje roomboter. Draai het vuur laag en laat nog 10 minuten staan, vergeet niet regelmatig te roeren.
  2. Verwarm ook de oven voor voor je afbakbroodje. Doe deze in de oven zodra je de aardappeltjes gaat bakken.
  3. Snijd ondertussen alvast de courgette en champignons in plakjes en de prei in ringen.
  4. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan op matig vuur en bak hierin de hamburger in 10 minuten goudbruin en gaar. Doe in een andere koekenpan ook een scheutje olijfolie en bak hierin de groenten gaar.
  5. Haal het broodje uit de oven wanneer deze klaar is, snijd doormidden en besmeer met rode pesto en leg er een paar spinazieblaadjes op. Leg de hamburger erop wanneer deze gaar is gevolgd door de prei, champignons en courgette.
  6. Serveer met de gebakken aardappeltjes en breng deze op smaak met zeezout. Deze zijn erg lekker met mayo!

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen