Dit is ook een ideaal recept om alvast van food prepping te doen! Hoe dan? Ik heb extra rijst, boontjes, wortels en eieren gekookt. Ideaal voor wat lunchsalades van aankomende week!
Het recept voor 1 persoon:
De ingrediënten:
- 50 g bruine basmati rijst
- 150 g sperziebonen
- 2 wortelen
- 3 bladeren chinese kool
- 1 gekookt ei
- 1/4 komkommer
- 60 g pindakaas met stukjes (suikervrij)
- 5 g kokosbloesemsuiker
- 1/2 el soja saus
- 1 tl vissaus
- 1 el ketjap
- sap 1/2 limoen
- 1 klein teentje knoflook
- scheut water
Bereiding:
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de uiteinden van de boontjes en snijd ze doormidden. Schil de wortels en snijd deze in plakjes. Kook de boontjes en wortels in ruim kokend water met een beetje zout zo'n 8 minuten.
- Zet ook de eieren op en kook ze zo goed als hard.
- Snijd de chinese kool in reepjes, doe ze in een vergiet en giet er een ketel kokend heet water overheen. Ik vind, net als Jamie, dat dit ze de perfecte bite geeft zonder dat er al teveel voedingsstoffen verloren gaan.
- Tijd om de pindasaus te maken en dat doe je zo. Meng de pindakaas met de kokosbloesemsuiker, sojasaus, vissaus, ketjap, sap van 1 limoen en 1 geperst teentje knoflook (eventueel in de keukenmachine). Zet een klein steelpannetje op het vuur, doe hierin het pindakaas mengsel met een scheut water en roer goed. Voeg zoveel water toe dat het een saus wordt, maar niet te dun.
- Serveer de rijst met de groente, gesneden plakjes komkommer, 1 gekookt ei doormidden en de pindasaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten