Mijn Perfecte Scrambled Eggs

Afgelopen week zag ik een nieuwe blog post voorbij komen bij Betty's Kitchen over de perfecte scrambled eggs. Mochten jullie mij volgen op Instagram dan weten jullie dat ik gek ben op eieren als lunch wanneer ik thuis ben, of het nou een spiegelei, scrambled eggs of een gekookt eitje is. Allemaal lekker. Toen ik haar blog post las dacht ik mmm wat is nou voor mij het perfecte roerei? Dat was namelijk niet zoals zij het maakte. Maar eigenlijk heel anders, natter, andere ingrediënten, andere bereidingswijze. Dus hier komt die: mijn perfecte scrambled eggs.Het recept voor 1 persoon:


Tijd: 10 minuten

De ingrediënten:

  • 2 biologische scharreleieren
  • Scheutje halfvolle melk
  • 1 el geraspte oude kaas
  • Klontje roomboter
  • Zeezout

Bereiding:
  1. Doe de eieren in een kom en kluts goed. Hier zit het hem deels in dus echt goed klutsen. Voeg dan een scheutje melk en de geraspte oude kaas toe en klutst nog wat meer.
  2. Verwarm een klontje boter in een middelgrote koekenpan op laag vuur en doe het eiermengsel erin wanneer deze helemaal gesmolten is. Laat zo'n 40 seconden met rust zodat het een beetje kan stollen. En ga dan klutsen met een vork. Gewoon er rustig in roeren, af en toe even laten staan totdat al het ei net aan gestold is. Zorg ervoor dat je van buiten naar binnen beweegt in een roerende/klutsende manier. Draai dan het vuur uit en laat nog een minuutje staan in de pan. Je hebt nu een relatief nat en bleek eitje, maar dit is me toch zo ontzettend lekker!! Echt mijn favoriete manier om dit te eten. 
  3. Strooi er zeezout over en serveer op een spelt broodje met mayo! 

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten