Vandaag weer een dagje achter de computer en tijd voor een zelfbedacht recept. Ik had trek in zoete aardappel en aubergine en had het idee dat ik al heel lang geen curry had gegeten en dus besloot ik dit gewoon te maken. En het was heerlijk! Nu lijkt het net alsof alles wat ik voor de eerste keer maak lukt, nee dat is niet zo, als het niet lekker is beland het alleen niet op het blog ;)
Het recept voor 2 personen:
- 150 g bruine basmati rijst
- 3/4 aubergine
- 250 g zoete aardappelen
- 200 g cherrytomaatjes
- 1 pangasiusfilet
- 2 tl tikka curry pasta
- Verse koriander
- Olijfolie
- Zout & Peper
Bereiding:
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de aubergine in kleine blokjes, verwarm een flinke eetlepel olijfolie in een hapjespan op matig tot hoog vuur en bak de aubergine zo'n 5 minuten. Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd ook deze in kleine blokjes van zo'n 1 bij 1 centimeter. Snijd ook de cherrytomaatjes in vieren.
- Haal de aubergine uit de pan en zet even apart in een schaaltje met wat peper en zout om ze op smaak te brengen. Zet de pan terug op het vuur met 1 eetlepel olijfolie, de tikka curry pasta en de cherrytomaatjes en bak zo'n 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de zoete aardappel en 250 ml kokend water toe. Kook zo'n 12 minuten tot de zoete aardappel gaar is. Voeg eventueel meer water toe als het droog kookt.
- Snijd je witvis in blokjes. Is de zoete aardappel gaar? Draai dan het vuur uit en voeg de witvis en aubergine toe. Laat de pan zo'n 5 minuten met de deksel erop staan tot de vis gegaard is. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de rijst en wat verse koriander bovenop.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten