Gezonde Wafels!

Ja je leest het goed, gezonde wafels! Eindelijk bezit ik een wafelijzer! Zo blij mee en echt een top cadeau van mijn broertje en zijn vriendin voor mijn verjaardag afgelopen woensdag. Hij is van Tristar en maak ideale wafels. 2e kerstdag was dat een gezond maar feestelijk ontbijtje en ook vandaag besloot ik in plaats van #pancakesunday weer te gaan voor wafels. Heerlijk eens wat anders voor het ontbijt!Het recept voor 2 wafels:

De ingrediënten:

 • 60g speltbloem
 • 120 ml (amandel)melk
 • 1 ei
 • 1/2 tl baking soda
 • 1/4 tl bakpoeder
 • snufje zout
 • 1/2 tl kaneel 
 • Roomboter

Bereiding:
 1. Verwarm je wafelijzer voor tot het groene lampje gaat branden. Mix ondertussen alle ingrediënten in een kom met een garde tot je een beslag hebt wat iets dikker is dan voor pannenkoeken en dus zeker niet te waterig! Ik heb er ongeveer 120 ml amandelmelk bij gedaan, maar speel hier mee zodat je een goed beslag hebt.
 2. Vet het wafelijzer in met de boter en giet het beslag erin. Ik heb hem 3 minuten gebakken op de hoogste stand. 
 3. Doe elke topping erop die je wilt.
  • Voor mijn eerste versie wafels had ik een flinke eetlepel kwark erop gedaan met blauwe bessen, frambozen, plakjes banaan, wat kokosrasp en een zelfgemaakte chocoladesaus (3el water met 1 el cacaopoeder). 
  • Voor versie 2 heb ik er eentje wat ongezonder gemaakt, oeps haha maar wel heerlijk genieten. Ik heb er namelijk op 1 een flinke klodder nutella gedaan en op de ander een klodder kwark. Beide heb ik afgemaakt met banaan, kokosrasp en bijenpollen en aan degene met kwark heb ik nog wat witte druiven toegevoegd.
  • Wist je dat je zelf ook een gezondere variant nutella kan maken? Dat lees je hier

Eetsmakelijk!

2 opmerkingen:

 1. Abbey Breepoel5 maart 2018 om 18:04

  Het ziet er heerlijk uit maar er staat niet bij hoeveel roomboter je hebt gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klopt, doe ik op gevoel. Gewoon een klein klontje zodat het wafelijzer goed is ingevet!

  BeantwoordenVerwijderen