Bulgur Salade met Kipgehaktballetjes

Het is alweer zondag. Jeetje wat is deze week snel gegaan! Vanaf morgen ga ik 8 dagen volledig knallen op mijn proefschrift om ervoor te zorgen dat dat zo goed als af is! Hopelijk lukt het, maar ik ga er in ieder geval alles aan doen. Maar goed, na een ontzettend gezellige middag en avond gisteren op de verjaardag van een vriendin was het vandaag tijd om het hele huis te soppen, lekker te koken, en nog wat dingen voor het werk af te maken.

Voor het avondeten stond een bulgur salade op de planning zodat ik extra kon maken en dat van de week mee kon nemen voor lunch of extra avond eten. Altijd handig want dat scheelt dan weer tijd en ik heb een lekkere gezonde maaltijd met groente. Ik besloot daar mijn geweldig lekkere Kipgehaktballetjes bij te maken. Vandaag heb ik er 4 gegeten en dus heb ik over en die staan voor morgen op de planning dus stay tuned als je wilt weten wat ik daar mee ga doen ;). Maar nu het recept voor de bulgur salade.Het recept voor 2-3 maaltijden:

De ingrediƫnten:

 • 150 g bulgur
 • 300 g kastanje champignons
 • 400 g pompoenblokjes (gewoon uit de koeling voorgesneden bij de AH, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan!)
 • 1 aubergine
 • 1/2 courgette
 • 1 zoete punt paprika
 • 2 teentjes knoflook
 • zout en peper
 • 4- kipgehaktballetjes per persoon
 • olijfolie

Bereiding:
 1. Begin met het maken van de kipgehaktballetjes. Het recept vind je hier. 
 2. Kook de pompoenblokjes en bulgur zoals aangegeven op de verpakking. 
 3. Snijd alle groenten in blokjes of stukjes van de gewenste grootte en bak deze samen met 2 geperste teentjes knoflook in een flinke scheut olijfolie in een wok op matig tot hoog vuur.
 4. Roer de groenten door de bulgur en schep op. Serveer met de kipgehaktballetjes!

Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten