Chocolade Wafels

Goeiemorgen! Ja je leest het goed in dit blog krijgen jullie inderdaad een recept voor chocolade wafels! Ik werd vanmorgen wakker in een wereld die bedekt was met een laagje sneeuw en daar hoorde een verwarmend comfort food ontbijtje bij wat natuurlijk wel in de basis gezond is! En dus besloot ik mijn favorieten van dit moment te combineren: chocola, wafels en pindakaas. En ja dat was net zo lekker als het klinkt en eruit ziet.


Het recept voor 2 wafels:

De ingrediënten:

  • 55 g speltbloem
  • 110 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 ei
  • 1/2 ts baking soda
  • 1/4 ts bakpoeder
  • 1/4 ts kaneel
  • 1 el cacaopoeder
  • 1/2 banana
  • 1 el kwark
  • 1 tl pindakaas
  • geraspte pure chocola
  • beetje kokosrasp
  • kokosolie

Bereiding:
  1. Verwarm je wafelijzer en meng de speltbloem, amandelmelk, het ei, de kaneel, cacao, baking soda en bakpoeder in een kom en klop goed totdat het een vloeibaar maar niet te vloeibaar geheel is. Het beslag moet net iets dikker zijn dan voor pannenkoeken. 
  2. Vet het wafelijzer in met wat kokosolie en giet het beslag erin. Ik heb ze zo'n 3 minuten gebakken op de hoogste stand van mijn wafelijzer.
  3. Serveer de wafels met jouw gewenste topping. Ik heb op eentje kwark met banaan gedaan en op de ander pindakaas met kokosrasp. Over beide heb ik heerlijke pure chocolade (natuurlijk van Tony Chocolonely) geraspt.

Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen