De Knoflookpers Test

Ja je leest het goed, het is tijd voor een knoflookpers test! Waarom? Omdat ik er inmiddels al een aantal heb versleten doordat ze kapot gingen of de één was nog slechter dan de ander. Ik bezit er op dit moment 3 en welke vind ik nou het beste en waar moet volgens mij een goede knoflookpers aan voldoen? Dat lees je in deze blog post.


Waar moet een goede knoflookpers aan voldoen?


Ik gebruik hem bijna dagelijks omdat ik knoflook gewoonweg een heerlijke smaakmaker aan mijn gerechten vind. Dus het belangrijkste is toch wel dat de knoflook makkelijk in gebruik is! Verder is het fijn als hij makkelijk schoon te maken is zodat niet je hele vingers naar de knoflook stinken als je ermee klaar bent. Tot slot is het in mijn ogen ook belangrijk dat de pers in staat is om echt de hele teen knoflook te persen op een klein velletje na. Niets zo irritant als dat er nog een halve teen knoflook in de pers achterblijft waardoor, als je meerdere teentjes wilt persen steeds eerst die halve teen eruit moet peuteren voor je er weer een nieuwe in kan doen. En omdat er zoveel achter blijft moet je altijd wel een extra teen, dat kost niet alleen knoflooktenen maar ook tijd en daar heb ik na het werk niet zo'n zin in ;).

Dus samengevat:
Voorwaarde 1: makkelijk in gebruik
Voorwaarde 2: makkelijk schoon te maken
Voorwaarde 3: een goede perskracht (lees er blijft niet een half teentje knoflook achter)


En dan nu naar de 3 kanshebbers op de titel Beste Knoflookpers!

Ik scoor ze op basis van de 3 voorwaarden en algemene ervaring en de maximale score is 5. 


No 1: Hema Knoflookpers
Prijs: €4,95


Oké we beginnen bij de pers die ik al het langs heb en die van mijn favoriete winkel komt: de Hema. En laat ik het dan maar gelijk zeggen, dit is een slechte knoflookpers en de eerste en enige miskoop die ik ooit bij de Hema heb gedaan. Deze knoflookpers is niet Hema waardig, helaas! Waarom niet? Omdat als je wilt persen je de handvatten soort van naast elkaar moet forceren/drukken omdat op elkaar niet genoeg kracht geeft. Dat is dus al een heel gedoe. Vervolgens blijft er ook ruim een halve teen achter dus hij voldoet ook niet aan voorwaarde 3. Je moet ook flink pulken om de rest van het teentje eruit te halen, ook al kan de inzet er wel uit dus bij voorwaarde 2 gaat het ook niet echt goed. Kortom, dit is een zeer slecht bestede 5 euro en krijgt dus 0 van de 5 sterren. 


Score Hema Knoflookpers: 


No 2: Ikea KONCIS Knoflookpers
Prijs: €2,99


De Ikea heeft 2 knoflookpersen in het assortiment en ik ben voor de goedkoopste gegaan en daar hebben we het dus nu over. Maar jeetje wat een geweldige knoflookpers!! Ik ben dus echt laaiend enthousiast over deze Ikea knoflookpers. Hij is super makkelijk in gebruik én heel belangrijk hij perst geweldig goed! Er blijft bijna niks achter in de uitneembare uitzet, slechts een klein velletje en dus kan ik snel en makkelijk meerdere teentjes achter elkaar persen. Ideaal! Enige minpuntje is dat je wel nog steeds dat laatste velletje eruit moet pulken met je vingers, maar het gebruiksgemak en de prijs-kwaliteit verhouding maken dat ruimschoots goed. En dus welverdiend 5 van de 5 sterren.Score Ikea Knoflookpers: 


No 3: Joseph Joseph Rocker Knoflookpers
Prijs: €16,95 voor de roestvrijstalen variant. 


Tot slot de knoflookpers die in mijn nieuwjaarspakket van ArboNed zat. De knoflookpers van Joseph Joseph genaamd Rocker o.a. verkrijgbaar bij www.bol.com. Ik heb de variant van geborsteld RVS Roestvrij staal. Wat natuurlijk gelijk opvalt is het stijlvolle design en hij is ook nog eens makkelijk in gebruik. Hij werkt wat anders dan de andere 2 want door een wiegende beweging te maken met de knoflookpers op een snijplank met het teentje knoflook ertussen wordt door de gaatjes van de pers de knoflook naar boven gedrukt. Deze kun je vervolgens makkelijk in de pan schuiven en wat is overgebleven op de plank kan zo hulp de prullenbak in geschoven worden zonder dat je het aan hoeft te raken met je handen. Dus makkelijk in gebruik? Ja zeker, al is het wel iets tijdrovender om meerdere teentjes achter elkaar te persen. Makkelijk schoon te maken? Ja! Je hoeft namelijk inprincipe niks met je handen aan te raken en als je hem schoonmaakt onder de kraan kun je hem voorzichtig over je handen en vingers wrijven om de knoflookgeur te minimaliseren. (Het schijnt dat roestvast staal de sterke geur van knoflook kan verwijderen, handig!). Goede perskracht? Helaas iets minder. Er blijft toch nog wel wat achter op de snijplank. Lang niet zoveel als die van de Hema, maar toch ook lang niet zo weinig als die van de Ikea. Gezien de hogere prijs, toch wel het fraaie design en de top schoonmaak mogelijkheden krijgt deze Joseph Joseph Rocker 4 van de 5 sterren.

Score Joseph Joseph Knoflookpers:En de winnaar is dus de Ikea Knoflookpers! Ik ben er in ieder geval laaiend enthousiast over en dan met name doordat hij super makkelijk en snel in gebruik is en dat hij elk beetje knoflook benut. Dat deze iets moeilijker schoon te maken is neem ik dan maar op de koop toe.


9 opmerkingen:

 1. Jaa een geweldig ding van de ikea! Doet zijn werk en is ook nog eens super goedkoop.. Het die van mij al jaren

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Top! Goed ook om te horen dat hij jaren meegaat ;) zolang heb ik de mijne namelijk nog niet

   Verwijderen
 2. slechtste pers die er is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik pers net ijzer en/of aluminium in me eten omdat de pers het niet meer kan hebben, alleen knoflook pers ik ermee! dit is al de 3de.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vol verwachting ben ik de test gaan lezen, aangezien ik dezelfde selectiecriteria heb. Vervolgens jammer om te lezen dat je één van de criteria, nl het schoonmaken, totaal negeert. Ik had gehoopt op een beter alternatief. Helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, nou niet zozeer genegeerd alwel dat ik het persen van de Ikea knoflookpers zo fijn vindt ten opzichte van de andere 2 dat ik het iets moeilijkere schoonmaken voor lief neem :)

   Verwijderen
 5. Ik vind de Ikea pers goed alleen kwetsbaar,na een aantal jaren laat de buitenste laag los,niet gezond dus.Groet van Jeetje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn Ikea pers is na 100 teentjes dwars door. De onderkant eruit geperst. Ik ben dus op zoek naar iets degelijkers

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De beste knoflookpers is echt de Garlicmaster echt er is geen betere.

  BeantwoordenVerwijderen