De Perfecte Groente Omelet

Vorig jaar (wat veel langer geleden klinkt dan dat het eigenlijk is) liet ik jullie al weten wat voor mij de perfecte manier is om scrambled eggs te maken. Ik eet graag eieren voor de lunch maar helemaal niet altijd scrambled eggs. Een andere favoriet is een groente omelet! Dit eet ik eigenlijk vaak na het trainen (als ik 's ochtends train) en ik eet er geen brood bij. Voornamelijk omdat het al goed vult en er heerlijk veel groente bij zitten. Hij past ook in een paleo dieët, maar is bovenal erg lekker! Hoe ik hem het liefst maak lees je vandaag!Het recept voor 1 persoon:

Tijd: 15 minuten

De ingrediënten:
 • 3 eieren
 • 1 kleine rode ui
 • 3 grote kastanjechampignons
 • 1/2 rode of groene paprika
 • Paar cherry tomaatjes
 • Beetje rucola
 • Verse bieslook
 • Geraspte pecorino
 • peper & zout
 • Roomboter om in te bakken

Bereiding:
 1. Ik doe het graag rustig aan en ik bak eerst de groenten voordat ik aan de eieren begin. Je kunt dit natuurlijk ook tegelijkertijd doen in 2 aparte pannen, maar dan heb je wel meer afwas ;).
 2. Oké ik begin dus met het snijden van de champignons in plakjes en versnipper het uitje. Verwarm wat boter in een koekenpan op matig vuur en bak hierin de groenten. Ondertussen snijd ik de paprika in kleine stukjes en deze doe ik erbij in de pan gevolgd door de in partjes gesneden cherry tomaatjes.
 3. Breek de eieren in een kom. Ik gebruik altijd 2 hele eieren en van 1 ei alleen het eiwit. Doe daar peper, zout en de vers geknipte bieslook bij (zoveel als je lekker vind) en kluts goed. Roer er dan de pecorino kaas doorheen. Verwarm een klein klontje boter in een koekenpan op matig vuur en nu komt het. Giet het eiermengsel erin, draai het vuur laag en laat 4 minuten bakken met een deksel op de pan. En vooral die deksel erop is erg belangrijk! 
 4. Na 4 minuten is als het goed is de onderkant wat bruiner en is de bovenkant zo goed als gestold. Draai de omelet om (ik doe dit vaak met 2 spatels zodat hij niet breekt) en bak nog zo'n 2-3 minuten aan de andere kant. Je zult zien dat hij nu wat dikke wordt (yum!). 
 5. Leg op een bord, doe de groenten en de rucola in het midden, klap dubbel en serveer. 

Eetsmakelijk!

4 opmerkingen:

 1. Mmmm, dat ziet er goed uit. Dit komt op mijn 'lunch-recepten-lijstje'. Thanks for sharing :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! :) ik ben benieuwd of dit ook voor jouw de perfecte groente omelet is!

   Verwijderen
 2. Inderdaad ziet er goed uit zeg! Deze ga ik ook is een keer maken.
  Weer is een keer een andere variant.

  Deze maak ik ook wel eens:
  http://www.puursuzanne.nl/2013/12/03/ei-wrap-met-tonijn/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goeie tip! Ik ga binnenkort zeker ook zoiets proberen leuk!

   Verwijderen