Dudefood! Krankzinnige Hamburger

Voor het eerst op Healthy Living in Heels: Dudefood! Wie had dat gedacht haha. Maar mijn broertje kwam gister vanavond eten omdat ik heb zou helpen met een opdracht voor zijn afstuderen (wat ik als grote zus natuurlijk graag doe!). Maar hij wou wel wat lekkers. En wat is er nou lekkerder dan een heerlijke hamburger die Jamie Oliver zelfs Krankzinnig noemt? Nou dat leek mij dus wel perfect. Niet zo gezond maar zoals jullie weten eet ik graag één keer in de week een cheatmeal, en wat beter dan een zelfgemaakte hamburger! En laten we het wel een beetje clean houden door zelf de burgersaus te maken ;) en niet alleen daarom, deze is dus echt goddelijk!.



Het recept voor 2 burgers:

Tijd: 20 minuten

De ingrediënten:

  • 400 g rundergehakt
  • 1/2 rode ui
  • 2 augurken
  • 2 speltbroodjes
  • 6 plakjes ontbijtspek of bacon
  • 2 plakjes cheddar kaas
  • 1/4 krop ijsbergsla
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl Amerikaanse mosterd
  • Ketchup
  • Tabasco
  • Worcestersaus
  • Witte wijn azijn
  • Olijfolie
  • Zout & Peper

Bereiding:
  1. Verdeel het gehakt in 2 gelijke porties en draai er met vochtige handen ballen van die je vervolgens plat drukt. Niet te dun natuurlijk, maar dat je gewoon een lekkere burger hebt die net niet op je broodje past. Zet ze even in de koelkast.
  2. Snijd de rode ui in ringen en doe ze samen met een scheutje witte wijn azijn en zeezout  in een kom om ze even in te maken. Snijd ook alvast de augurk in plakjes.
  3. Tijd om die geweldig lekkere burgersaus te maken! Snijd de ijsbergsla in smalle reepjes en die weer in stukjes en mix ze in een kom met 2 volle eetlepels mayonaise, 1 volle eetlepel ketchup, 1 tl tabasco en 1 tl worcestersaus. Roer lekker door elkaar en zet apart maar vergeet zeker niet alvast te proeven! Wil je de saus iets frisser dan kun je er een beetje citroensap doorheen doen. 
  4. Zet 2 koekenpannen met antiaanbaklaag op het vuur. In de ene bak je de bacon en in de ander de hamburger. Maar voordat je de hamburgers in de pan doet vet je ze in met olie en kruid je ze met zout en peper. Leg de hamburgers in de koekenpan en druk ze aan met een spatel. Keer de burgers na 1 minuut om en kwast de gebakken kant in met 1/2 tl mosterd en een beetje tabasco per burger. Keer de burgers na 1 minuut opnieuw om en herhaal de mosterd en tabasco voor de andere kant. Leg er dan de plakjes bacon op en een plakje kaas. Giet een klein scheutje water in de pan en doe voor zo'n 30 seconden de deksel op de pan zodat de kaas lekker smelt.
  5. Nu is het tijd om de burgers samen te stellen. Snijd de broodjes door de midden en beleg de onderkant met een deel van de burgersaus gevolgd door de hamburger zelf, wat ui en wat augurk. Besmeer de bovenste helft van het broodje met ketchup en druk hem stevig op de burger. Doe de saus er wel echt pas op als je gaat eten want anders zuigt het erin en krijg je een klef broodje. Vind ik zelf niet zo lekker.
Ik heb de burgers geserveerd met mijn heerlijke rozemarijn-tijm krieltjes uit de oven!

Eetsmakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen