Good Food by Laurianne Ruhé

Het laatste boek dat ik in december cadeau heb gekregen voor mijn verjaardag: Good Food door Laurianne Ruhé. Ook hier was ik erg benieuwd naar omdat ik ben begonnen met gezond eten door de boeken van Amber Albarda en ik had het idee dat dit net zo'n soort boek was, maar dan hipper geschreven. En dat is zo! Wat een super relaxed boek zeg. Het is een toegankelijk boek, praktisch en de lay-out is ook nog eens super gaaf.
De ondertitel zegt: wordt in 1 maand de beste versie van jezelf. En ik denk ook echt dat je dat kan bereiken met dit boek. Het staat super vol praktische tips en informatie met een focus op energieniveau's. Er wordt helder uitgelegd hoe eten je energie kan geven maar ook hoe het energie kan onttrekken. En niet op een belerende manier, maar juist op een hele relaxte, persoonlijk maar ook humoristische manier die mij helemaal aanspreekt. Persoonlijk omdat ze ook haar eigen verhaal verteld; 4 jaar geleden is ze in elkaar gestort. Waardoor? Door haar drukke leven, fastfood dieët, een variant op pfeiffer en een chronisch vitamine B12 tekort. En dat terwijl ze pas 25 was. Het advies was neem rust, maar dat was niet voldoende en samen met een orthomoleculair arts heeft Laurianne aan haar herstel gewerkt door te kijken naar een optimale balans van voedingsstoffen die ze binnen krijgt. Hierdoor ging er een nieuwe wereld voor haar open en die is niet meer dicht gegaan. Ze besloot zelf een studie voedingsdeskundige te doen en is inmiddels gespecialiseerd in detoxen. Maar daar gaat dit boek niet over.


Het is een inspirerend boek die je meeneemt in de gevolgen van een gezond voedingspatroon met lekkere recepten die je lichaam reinigen zonder dat daar een extreme detox aan te pas komt.


Gelukkig hangt Laurianne ook de 80/20 regel aan en dat maakt dat het boek echt helemaal bij mij past. Wellicht is niet alles nieuwe informatie, maar het boek is zo inspirerend geschreven en staat vol met goede bruikbare tips dat ook ik hier weer nieuwe ideeën en informatie uithaal of net in een ander perspectief zie en daar wordt ik blij van.Het bestaat natuurlijk uit verschillende delen:
  1. Good Food: hierin verteld Laurianne ons wat Good Food precies inhoudt, wat de voordelen zijn en waarom fair trade, biologisch, lokaal en duurzame de betere keuzes zijn. Er wordt uitgewijd over een aantal ingrediënten die je echt beter kunt mijden en verteld ze daarbij ook waarom. 
  2. Transition: In het tweede deel wordt antwoord gegeven op de vraag, wat zijn gezonde alternatieven voor deze producten? Tezamen met handige tips over waar je de gezonde producten het goedkoopst en best kunt halen dus je kunt gelijk aan de slag. 
  3. Feel Good Food: ja recepten! Die helemaal in bij Good Food passen! Stuk voor stuk ziet het er heerlijk uit en helemaal niet al te moeilijk om met hele 'rare' ingrediënten. Toegankelijk voor iedereen en niet ingewikkeld. Je hoeft dus helemaal geen keukenprinses te zijn en dat is super! Het zijn alternatieven voor ontbijt, lunch, diner en snacks en ik kan niet wachten om een aantal recepten uit te proberen!

Al met al een super leuk boek, dat heerlijk wegleest, mooi vorm gegeven is en de foto's zijn prachtig! Een echte aanrader. 

Overall score (max. 5): Uitgeverij: Scriptum
Verschenen: December 2014
ISBN: 9789055949427
Hardcover: €22,50


Geen opmerkingen:

Een reactie posten