Niet Vegetarische Falafel

Oké, dit recept is dus echt hemels!! Zo lekker! En zo simpel! Ik had nog kipgehaktballetjes over van zondag en die moesten natuurlijk opgegeten worden, maar het moest wel een snelle maaltijd worden want op maandag is het altijd tijd om binnen te trainen uit het werk. En dus haalde ik volkoren pita broodjes bij de Albert Heijn en besloot een soort van falafel te maken, maar dan gewoon niet vegetarisch! Wat groenten erbij en klaar en echt ontzettend lekker! Maar 2 was echt té veel. Helaas haha, waarschijnlijk had ik het opgegeten als ik niet ging trainen wat dus eigenlijk heel erg slecht is want dan eet ik dus te veel. Maar sporten op een volle maag vind ik toch zo niks dus ik moest wel stoppen.Het recept voor 2 broodjes:

De ingrediënten:

 • 8 kipgehaktballetjes
 • 2 volkoren pita broodjes
 • handje verse spinazie
 • 1 avocado
 • 1 geraspte wortel
 • 1 tomaat
 • beetje ketchup en biologische mayo

Bereiding:
 1. Het is heel simpel, als je net als ik de kipgehaktballetjes al gemaakt hebt dan hoef je deze alleen nog kort op te warmen in de pan met een klein scheutje olijfolie. Anders begin je hiermee en maak je ze volgens het recept (klik hier).
 2. Ondertussen snijd je de tomaat en avocado in plakjes. Rasp je de wortel en verwarm je de pitabroodjes in je broodrooster.
 3. Snijd de broodjes open en besmeer met een beetje saus. Doe de groenten en avocado erin en maak af met de balletjes.

Eetsmakelijk!3 opmerkingen:

 1. Mmmmmmmmjam, dat ziet er weer lekker uit! Vraagje m.b.t. de kipballetjes: Ik heb geen keukenmachine. Kun je deze balletjes ook met paneermeel (zo ja, welke hoeveelheid?) maken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje wel! :) ze zijn ook echt heerlijk! Paneermeel is natuurlijk een soort van broodkruim, maar wel fabrieksmatig bewerkt en dat is ook de reden dat ik het niet echt gebruik. Je zou eventueel ook kunnen denken aan een andere oplossing zoals het brood roosteren in de broodrooster, het vervolgens in een plastic zakje stoppen en er met een deegroller overheen rollen tot je kruim hebt (het zakje is essentieel in verband met alle 'troep' die dit anders opleverd ;)). Heb je wel een blender dan zou je het ook daarin kunnen proberen.

   De hoeveelheid paneermeel die je zou kunnen gebruiken vind ik lastig om te bepalen omdat ik het zelf niet gebruik. Misschien kun je als vervanger beter 50 g beschuitjes, en dan het liefst volkoren of spelt wat ze tegenwoordig ook hebben, gebruiken. Zo maakte mijn moeder namelijk altijd vroeger de gehaktballen en die waren heerlijk!

   Succes!

   Succes

   Verwijderen
 2. Superrrrr bedankt voor je reactie! Spelt Beschuit, dat wordt 'm! :)

  BeantwoordenVerwijderen