Quick & Easy: Raw Spring Rolls

Tijd om weer eens te variëren met de lunch! Ik werk vandaag thuis en dus heb ik tijd om wat te maken. En ik had geen trek in weer een salade, maar wou wel lekker groente eten en dus besloot ik raw spring rolls oftewel rijstpapierrolletjes te maken. Een gezonde vervanger voor brood, makkelijk te maken én je zou ze eventueel ook de dag ervoor kunnen maken en mee kunnen nemen naar je werk!

Ik heb al eerder rijstpapierrolletjes gemaakt met onder andere mango voor een tapas avondje maar vandaag een hele andere combi! En ook echt overheerlijk.Het recept voor 1 lunch of 3 raw spring rolls:

De ingrediënten:

 • 3 rijstvellen (deze kun je vinden bij de toko)
 • 1/2 zoete punt paprika
 • 1 of 2 wortels
 • stukje komkommer
 • verse spinazie
 • 1 avocado
 • verse peterselie
 • 1 el sojasaus
 • sesamzaadjes
 • 1 limoen


Bereiding:
 1. Meng de sojasaus met het sap van de limoen en wat sesamzaadjes in een kom en zet apart. Snijd vervolgens alle groenten in plakjes of stukjes en meng deze in een kom. 
 2. Week het rijstpapier per vel enkele seconden in het kokende water totdat het zacht is. Let wel op, het papier kan aan elkaar plakken en dat willen we natuurlijk niet. Leg het geweekte papier op een droge plank (ik heb een glazen plank gebruikt omdat hij toch een beetje aan mijn houten plank bleef plakken). Beleg deze dan met het groentemengsel. Vouw het vel op als een loempia. Leg op een bord en ga verder tot je alle spring rolls hebt gemaakt. Ik heb er 3 gemaakt, maar als je ze dunner maakt kunnen dit er natuurlijk meer worden.
 3. Snijd de rol doormidden en serveer met de saus.

Eetsmakelijk!

2 opmerkingen:

 1. Wat een fijn recept, ik bedenk me dat ik maanden gelden de vellen al heb gekocht maar er nooit iets mee heb gedaan. Dank je wel! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te horen! :) je kunt er eigenlijk alle groenten die je nog in de koelkast hebt liggen voor gebruiken. En je zou eventueel zalm, kip of tofu toe kunnen voegen!

   Verwijderen