Snelle Tomatensoep voor de Lunch

Dinsdag had ik me, hoe erg het ook is, na het eerste dag weer terug op werk na de kerstvakantie gewoon verslapen. Oeps! Ik zat nog in het vakantieritme qua opstaan blijkbaar. Gelukkig was dat de enige dag dat ik geen afspraken had en kon ik dus gewoon thuis werken.

Ik vind een dagje thuis werken per week eigenlijk heel fijn. Ik zit lekker relaxed, het scheelt me ontzettend veel reizen maar nog belangrijker, ik kan een lekkere lunch maken! En vandaag had ik trek in soep. Laat ik nu net het boek Good Food van Laurianne Ruhé van voor naar achter gelezen hebben en dus heb ik gebruik gemaakt van haar recept. Het iets versimpeld en sneller gemaakt met een paar minuutjes, 1 portie voor de lunch, heerlijk!!Het recept voor 1 persoon:

Tijd: 15-20 minuten (ik heb het niet echt precies getimed vandaag)

De ingrediënten:

 • 1/2 fles passata di pomodoro (dus zo'n 350 ml)
 • 250 g cherrytomaatjes
 • 1 zoete punt paprika
 • 1 rode ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 groentebouillonblokje
 • Italiaanse kruiden
 • Zout en Peper
 • Olijfolie
 • Geraspte Parmezaanse kaas
 • Verse basilicum voor erop
 • Optioneel: zelfgemaakte croutons die je goed kunt maken van oud brood dat je anders toch weggooit. 

Bereiding:
 1. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een steelpan. Versnipper snel het uitje en doe deze samen met een geperst teentje knoflook in de pan op laag vuur. Snijd ook vrij snel de cherrytomaatjes in stukjes en doe deze steeds erbij in de pan. Vergeet niet te roeren. Snijd vervolgens de zoete paprika in kleine stukjes en doe ook deze bij het tomatenmengsel in de pan. 
 2. Na ongeveer 8-10 minuten zijn de tomaten heerlijk zacht en ontstaat er al een dikke soep consistentie. Doe dan de passata en het bouillon blokje erbij samen met een scheutje kokend water. Laat maximaal 10 minuten zachtjes koken. 
 3. Breng de soep op smaak met italiaanse kruiden, zout en peper en garneer de soep met geraspte Parmezaanse kaas, de verse basilicum blaadjes en eventueel de croutons.
Tip: maak een dubbele hoeveelheid en bewaar in de koelkast voor nog een lunch of een diner!

Eetsmakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten