Tagliatella met Garnalen

Altijd als ik nieuwe kookboeken heb dan blader ik die van voor naar achter helemaal door en sticker alle gerechten die me lekker lijken. Als ik dan even niet weet wat ik moet maken dan pak ik een boek erbij en ga ik al die post-its af om inspiratie op te doen. Dat werkt voor mij ideaal! Deze week was ik erg geïnspireerd door één van mijn nieuwste kookboeken: Jamie Oliver: Comfort Food. Daarin stond namelijk een pasta met garnalen. Maar het duurde een uur om te maken! Dat vond ik wel wat lang voor een pasta.. Dat kwam met name doordat hij veel tijd besteed aan de saus en ik kan mij dus heel goed voorstellen dat zijn saus nog lekkerder is dan hoe ik hem nu heb gemaakt en dat de smaak als het ware veel meer gelaagd is (de smaakbeleving is groter), maar toch vond ik het wat teveel werk en heb ik het uiteindelijk heel anders gedaan.

Ook zat er in dit recept venkel, dus ik dacht nou die houden we erin want dat eet ik nooit. Ik venkel gehaald, maak ik het pakje open, en aan de hand van de geur wist ik het gelijk weer. Ik vind venkel dus gewoon niet lekker haha. Dus de venkel in de prullenbak (ik gooi nooit eten weg, maarja wat moest ik hier nog mee) en in ruil daarvoor courgette!Het recept voor 1 persoon:

Tijd: 15 minuten

De ingrediënten:

 • 70 g spelt tagliatella
 • 200 ml passata di pomodoro
 • 100 g wokgarnalen
 • 1/2 courgette
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 100 g cherry tomaatjes
 • 1/4 spaanse peper
 • geraspte pecorino
 • Rucola
 • 1 citroen
 • Italiaanse kruiden naar smaak
 • Peper & Zout
 • Olijfolie

Bereiding:
 1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Maar houd wel rekening met de timing. Met de saus ben je als je alles gesneden hebt zo'n 10 minuten bezig. Mijne moest 6 minuten (de pasta) en dus heb ik halverwege de saus de pasta in de pan gedaan.
 2. Versnipper de ui en bak deze in een scheutje olijfolie met 1 geperst teentje knoflook en de spaanse peper. Snijd ondertussen snel de courgette als je dit nog niet hebt gedaan en bak deze mee. Voeg na 2 minuten de wokgarnalen toe en de helft van de tomaatjes en bak tot alles gaar is. Voeg dan de passata toe en eventueel een beetje water als de saus te dik is, samen met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Laat een paar minuten pruttelen. 
 3. Giet de tagliatella af en schep op de saus. Hussel alles goed door elkaar en proef of de pasta op smaak is, heel belangrijk altijd! Serveer met een beetje rucola erop, een beetje citroensap, de rest van de tomaatjes en maak het af met wat geraspte pecorino of Parmezaanse kaas. 

Eetsmakelijk!

4 opmerkingen:

 1. Ziet er heerlijk uit!, dit ga ik een keer maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! :) en super leuk! Hopelijk vind je hem ook zo lekker smaken als dat de pasta eruit ziet

   Verwijderen
 2. Hoi!

  Ik had net een berichtje geplaatst, maar zie hem niet. Weet niet of dat er iets mis is gegaan of dat het bericht gewoon moet worden goedgekeurd.

  Is de passata di pomodoro een willekeurige pastasaus of bedoel je hier een specifieke saus mee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goeiemorgen! Ow vreemd maar nu staat ie er gewoon op :) passata is een neutrale tomatensaus en die wordt gewoon verkocht in de supermarkt. Meestal in van die grote glazen flessen/potten van 700-720 ml en het staat altijd bij de tomatenblokjes in blik enzo. Groetjes, Debbie

   Verwijderen