Zalm Club Sandwich

Ik was aan het browsen door mijn foto's en toen vond ik deze zalm clubsandwich die echt ontzettend lekker is! Maar daar had ik jullie nog helemaal niet van op de hoogte gesteld. Dus hier is die dan. Wat ik vaak doe als ik zo'n toch wel grote lunch eet met veel brood, dan plan ik het zo dat dat vaak de enige koolhydratenrijke maaltijd is van die dag. Op deze manier heb ik voor mijzelf een goede balans en daar draait het immers om bij gezond eten. 

Het voordeel van een club sandwich is wel dat ik er altijd wat meer groente tussen doe dan dat ik zou doen wanneer ik losse broodjes maak. Het is typisch een gerecht waarop je jezelf zou kunnen trakteren in het weekend en doet zeker niet onder voor de club sandwiches in een restaurant. Zo bespaar je nog wat geld, heb je een lekkere lunch en weet je precies wat erop gaat en waar de ingrediënten vandaan komen.


Het recept voor 1 clubsandwich:

De ingrediënten:

 • 3 sneetjes speltbrood
 • 1 gekookt ei
 • ongeveer 100-150 g gerookte zalm
 • 1 tomaat
 • verse spinazie
 • plakjes komkommer
 • 1/2 avocado
 • 2 el hüttenkase
 • bieslook naar smaak
 • peper en zout

Bereiding:
 1. Super simpel natuurlijk. Rooster de broodjes, snijd de komkommer, tomaat en avocado in plakjes. Meng de hüttenkase met de bieslook, peper en zout in een kom. Besmeer 2 sneetjes met een dun laagje hüttenkase en wat peper en zoudit mengsel Leg daarvan eentje met de hüttenkase naar boven op een bord. Beleg met spinazie, plakjes komkommer, de helft van de zalm en de helft van het eitje.
 2. Leg daar een broodje op gevolgd door zalm, plakjes tomaat, ei, plakjes avocado en spinazie en leg het laatste broodje met de hüttenkase naar beneden bovenop. Snijd schuin doormidden en je heerlijke zalm club sandwich is klaar!

Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten