Bananenbrood Marmercake Stijl

Zondag is bakdag, of eigenlijk de dag waarop ik altijd al een deel van de maaltijden voorbereid. Dat maakt het makkelijker om de hele week gezond te eten! Eigenlijk net als het plannen van je maaltijden en een boodschappenlijstje maken. De impuls om iets anders te doen is gewoon minder. En toen zag ik op de Instagram van Petra Pronk het idee voor een gelaagde bananenbrood. Ik hou van bananenbrood! Het is zo'n lekker tussendoortje. Maar dit was toch wel een top idee en dus besloot ik hem gelijk te maken, met mijn eigen twist natuurlijk, en hij smaakt geweldig!!Het recept voor 1 bananenbrood:

De ingrediënten:
 • 150 g havermeel
 • 3 eieren
 • 3 grote rijpe bananen
 • 1 tl kaneel
 • 2 tl bakpoeder
 • flinke snuf (Himalaya) zeezout
 • 1 flinke el rauwe cacao
 • 1 scoop one whey vanilla white chocolate (optioneel)
 • paar amandelen

Bereiding:
 1. Verwarm de oven op 175 graden Celsius.
 2. Prak de drie bananen fijn (bewaar een paar plakjes voor bovenop de cake) en meng deze goed met de eieren. Doe dan de havermeel, kaneel, bakpoeder en Himalaya zeezout erbij en mix goed. Ik heb dit gedaan met een handmixer, wel zo snel, maar het kan ook met een garde of vork. 
 3. Verdeel het mengsel over 2 kommen. Mix door de ene kom de cacaopoeder en door de ander de wei proteïne. 
 4. Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet de mengsel om en om erin. Ik heb gekozen voor gewoon 2 lagen, maar je zou er ook meer kunnen maken natuurlijk. 
 5. Leg er de plakjes banaan en verkruimelde amandelen overheen en zet 45 minuten in de voorverwarmde oven. 

Enjoy!3 opmerkingen:

 1. Hoi Debbie, op basis van jouw basisrecept voor havermoutbrood ben ik ook aan het spelen gegaan. Aangezien ik nogal vergeetachtig ben weet ik nu dat het ook prima werkt zonder eieren en bakpoeder ;-) Vooral erg lekker met appel, rozijnen, noten en een beetje kaneel. Dan eet je de hele dag appeltaart voor je gevoel en nog gezond ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha oke, ik kan me wel voorstellen dat het zonder eieren wellicht wat droger wordt, maar gelukkig is het brood niet mislukt ;) Ja ik ben momenteel een appeltaart-brood aan het perfectioneren, wel met eieren... :)

   Verwijderen
 2. Hallo, ik zit nu ook al een paar pogingen tot variatie op bananenbrood. Griekse yoghurt was een hit thuis. Geraspte appel is ook goed gelukt. Ik vind het brood anders toch wat droog...

  BeantwoordenVerwijderen