Frittata tijd!

Frittata klinkt allemaal heel spannend en moeilijk, maar dat is het helemaal niet! Ik maakte het eigenlijk altijd in de oven, maar het kan ook gewoon in de pan! Misschien nog wel makkelijker en sneller.

Maar wat is nou precies een frittata? Het is een soort omelet, maar dan rijkelijk gevuld met groenten en dus een echte maaltijd. Voor mij een heerlijke vervanger van brood tijdens de lunch, en een goede manier om eiwitten binnen te krijgen voor spierherstel en opbouw in relatie tot het trainen. Vandaag reden de treinen niet naar Utrecht, vrij onhandig, dus besloot ik thuis te werken en dan maak ik altijd wat lekkers en gezonds voor de lunch! Dus hier komt het recept voor de frittata van vandaag.



Het recept voor 1 persoon:

De ingrediënten:

  • 4 eieren (waarvan ik er van 2 alleen het eiwit gebruik)
  • scheut ongezoete amandelmelk
  • 1/2 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 150 g kastanje champignons
  • 1/4 oranje paprika
  • 1/4 zoete punt paprika
  • 1 tl tijm
  • 30 g pecorino
  • 1 takje peterselie 
  • 1 el verkruimelde feta kaas
  • Zout & Peper
  • Olijfolie

Bereiding:
  1. Versnipper de ui en fruit samen met een geperst teentje knoflook op laag vuur in olijfolie. Snijd ondertussen vlug de champignons in plakjes en bak deze een paar minuten mee. 
  2. In the meantime.. snijd de paprika's in schijfjes en meng de eieren met de amandelmelk. Klopt goed zodat het een lekker luchtig mengsel wordt. 
  3. Breng de champignons op smaak met zout, peper en de tijm. Leg de plakjes paprika ertussen en giet dan het eimengsel eroverheen en strooi er wat geraspte pecorino overheen. Laat de frittata gaar worden in 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan. Keer na 10 minuten de frittata om met behulp van een bord en doe nog 1 tot 2 minuutjes met de andere kant onder in de pan.
  4. Serveer met fijngesneden peterselie, wat extra pecorino en wat verkruimelde feta kaas.

Eetsmakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen