Romige Champignon Kip Pasta

Mijn favoriete eten blijft toch pasta hoor. Het is zo lekker makkelijk, je kan er heerlijk in variëren en het is een ontzettend goed excuus om kaas te eten. Want ja, ik ben een echte kaaskop maar probeer het gezien de hoeveelheid vet en calorieën wel minder te eten. Dat lukt aardig, maar over de pasta hoort het gewoon. Maar... daar is de Pecorino kaas. Pecorino lijkt op Parmezaanse kaas en heeft ook een zoute smaak. In tegenstelling tot Parmezaanse kaas wat van koemelk gemaakt wordt, wordt Pecorino van schapenmelk gemaakt. Dat maakt het niet wat gezonder in mijn opinie. En net zo lekker bij de pasta!


Het recept voor 2 porties:

De ingrediënten:

  • 150 g kamut penne
  • 2 kipfilets
  • 500 g kastanje champignons
  • 1 grote ui
  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 tl chili vlokken
  • 1 flesje kookroom
  • verse peterselie
  • geraspte Pecorino 
  • Zout & peper
  • Olijfolie


Bereiding:

  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Let op, meestal moet kamut pasta wat langer dan je gewend bent en ruim 12 minuten koken.
  2. Snijd de kip in kleine stukjes, de champignons in partjes en versnipper de ui. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een wok of hapjespan op matig tot hoog vuur en doe hierin de kip met het teentje knoflook en wat peper en zout. Bak een paar minuten tot alle stukjes aan de buitenkant wit zijn en doe dan de ui en champignons erbij. Bak het geheel zo'n 6-8 minuten tot de groenten zacht zijn en de kip gaar. 
  3. Snijd de bosui in ringetjes en bak deze in de laatste minuut kort mee. Draai het vuur lager en roer de kookroom erdoorheen met zoveel gesneden peterselie als jij lekker vindt. Om de pasta wat pittiger te maken kun je er net als ik een beetje chili poeder of chili vlokken doorheen roeren.
  4. Laat nog even goed doorverwarmen en roer dan door de inmiddels gekookte en afgegoten pasta. Serveer met eventueel nog wat extra ringetjes bosui en peterselie erop en maak het geheel af met geraspte Pecorino kaas.

Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen