Romige Courgette Tagliatelle

Ik ben een paar dagen afwezig geweest. Voornamelijk omdat ik behoefte had aan even tijd voor mezelf, er is super veel gaande en ontspanning is ook erg belangrijk! Maar goed, ik ben er weer en vanavond stond deze heerlijke paleo proof 'pasta' op de planning. Vorige week maakte ik al een courgette spaghetti met bolognese saus die echt ontzettend lekker was! Daardoor geïnspireerd maakte ik er vandaag eentje met een romige saus en ook dat is zeker een winnaar! En echt super snel, binnen 10 minuten te maken.



Het recept voor 1 persoon:

De ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 125 ml kookroom 
  • 150 g gerookte kip
  • 100 g kastanje champignons
  • 1 ui
  • 5-6 cherry tomaatjes
  • olijfolie
  • zout & peper

Bereiding:
  1. Versnipper de ui, snijd de champignons in partjes en bak in een scheut olijfolie op matig tot hoog vuur gaar in 4-5 minuten. Ondertussen was je de courgette en schil je er met een dunschiller lange stroken/slierten van. 'Schil' ook de schil mee! Het middelste heb ik niet gebruikt voor de 'pasta' omdat dat iets te zacht is maar heb ik in stukjes gesneden en mee gebakken met de champignons en ui. 
  2. Snijd ook de cherrytomaatjes en gerookte kip in partjes/blokjes. Wanneer de champignons gaar zijn doe je bijna alle cherrytomaatjes, de gerookte kip en de kookroom erbij, draai het vuur laag en breng op smaak met zout en peper.
  3. Zet een droge pan (dus zonder olie) op het vuur en bak hierin kort (echt maar 1 tot 2 minuten max. anders slinken ze te veel) de courgette tagliatelle.
  4. Serveer de saus op de courgette tagliatelle en de overige cherry tomaatjes bovenop

Eetsmakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen