Courgette Tagliatelle met Tonijn-Tomatensaus

I'm back! Het is enige tijd geleden dat ik een nieuwe blog post heb geplaatst en ik moet zeggen ik heb het gemist! Degenen die mij volgen op Instagram weten inmiddels dat ik 2 weken geleden geopereerd ben en de afgelopen weken in een soort van rollercoaster terecht ben gekomen en daardoor niet bezig ben geweest met mijn blog. Maar het goede nieuws is dat mijn herstel zeer goed gaat en ik inmiddels weer heerlijk zelf kan koken en dat betekend ook weer nieuwe recepten voor jullie! En daar ben ik in ieder geval erg blij om.

Na het daverende succes van eerst de courgette spaghetti bolognese en vervolgens de romige courgette tagliatelle kon ik het natuurlijk niet laten om een nieuwe variant te maken! En wel eentje met een lekkere tonijnsaus. Heerlijke combinatie courgette en tonijn. En super fast & easy!


Het recept voor 1 persoon (2x saus):

Tijd: 10 minuten

De ingrediënten:

 • 1 courgette
 • 1 blikje tonijn op water
 • 250 g kastanje champignons
 • 1 rode ui
 • 400 ml passata
 • Geraspte oude kaas
 • Peper en zout
 • Oregano
 • Olijfolie


Bereiding:
 1. We beginnen weer met de saus. Versnipper allereerst de ui en snijd de champignons in kwarten. Verhit een scheutje olie in een hapjespan op matig tot hoog vuur en bak hierin de ui en champignons zo'n 4-5 minuten totdat alles gaar is.
 2. Ondertussen was je de courgette en schil je met de dunschiller lange stroken/slierten van de courgette. Snijd ook zeker de schil mee! Het middelste is zacht en heb ik niet geschild want dat is wat lastiger, maar in blokjes gesneden en na de 5 minuten samen met de tomatensaus in de pan gedaan zodat het nog iets zachter wordt en heerlijk in de saus meegenomen wordt. 
 3. Voeg de passata, peper, zout, de oregano, de courgette blokjes en de tonijn toe wanneer de champignons gaar zijn en laat lekker een paar minuten pruttelen op laag vuur. 
 4. Zet een droge pan (dus zonder olie) op het vuur en bak hierin kort (echt maar 1 tot 2 minuten max. anders slinken ze te veel) de courgette slierten.
 5. Serveer de saus op de courgette tagliatelle en maak af met wat geraspte oude kaas. 

Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten