Het recept voor 1 persoon:
Tijd: 15 minuten
De ingrediënten:
- 1 grote zoete aardappel van zo'n 250-300 gram
- 150 g kipgehakt
- 1 ui
- 150 g kastanje champignons
- 1/3 courgette
- 4 roma tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 teen knoflook
- 1 el gedroogde oregano
- verse basilicum
- geitenkaas
- Kokosolie
- Zout & peper
Bereiding:
- We beginnen met de bolognese saus. Versnipper allereerst de ui en snijd de champignons in kwarten en de courgette in stukjes. Verhit een theelepel kokosolie in een hapjespan op matig tot hoog vuur en rul hierin het kipgehakt en voeg dan de geperste teen knoflook, de champignons en het uitje toe. Bak zo'n 4-5 minuten totdat alles gaar is.
- Ondertussen schil je de zoete aardappel en schil je vervolgens met een dunschiller lange stroken/slierten van de aardappel. Bak deze 3-4 minuten in een klein beetje olie op matig vuur. Niet te lang want het slinkt flink, maar je wilt wel dat het iets zachter wordt en gaarder natuurlijk.
- Pureer de 4 tomaten met een staafmixer fijn, meng met het blikje tomatenpuree en doe bij de groenten in de pan. Breng op smaak met peper, zout, vers gesneden basilicum en oregano en laat op laag vuur lekker pruttelen.
- Serveer de bolognese saus op de zoete aardappelpasta en maak af met wat verkruimelde geitenkaas en nog verse basilicum blaadjes.
Hai, ik kan je een andere paleo website aanraden: www.theironyou.com.
BeantwoordenVerwijderenHij is niet strikt Paleo, maar wel strikt 'clean eating'.
Mijn absolute nummer 1 blog :)
Groeten,
Lara
Dankje wel! Tips zijn altijd welkom ik ga snel een kijkje nemen :)
Verwijderen