Azian Style Kip Salade

Vaak hoor ik van volgers dat ze moeite hebben met de lunch. Waarom? Omdat het in de regel moeilijk wordt gevonden om te variëren met salades. En ik moet bekennen, ook ik ben daar schuldig aan. En het is soms best lastig om een salade te maken, die lekker, voedzaam, maar ook nog eens betaalbaar is. Een variant op deze salade heeft een vriendin voor mij gemaakt en die was zo lekker dat ik deze, met een kleine aanpassing, zeker met jullie wil delen!Het recept voor 1 lunchsalade:

De ingrediënten:

 • flinke hand verse, gewassen spinazie
 • 80-100 g gerookte kip
 • 1 oranje paprika
 • 1/2 avocado
 • 6-8 ongebrande, ongezoute cashewnoten
 • 1 tl ketjap
 • 1 el sojasaus
 • 1/2 limoen

Bereiding:
 1. Meng de ketjap, sojasaus en ongeveer 1 theelepel limoensap in een kom. Snijd de kip in stukjes en roer deze door de dressing en laat even staan.
 2. Snijd ondertussen de paprika en avocado in reepjes en meng met de spinazie in een kom. Voeg de kip en de cashews toe en besprenkel naar smaak met de dressing die in de kom is achtergebleven.

Eetsmakelijk!

2 opmerkingen:

 1. Dat lijkt me een heerlijke combinatie. Alleen voor de kip moet ik wat anders verzinnen ;)
  Dank je voor het delen.
  Liefs, Melanie ( Anijm)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi! Ik zou voor tofu gaan! Ook lekker omdat de marinade daar een beetje intrekt dus vergelijkbaar met de kip maar dan vega :)
   Liefs, Debbie

   Verwijderen