Echt Radmilo by Radmilo Soda

Terwijl ik aan het herstellen was de afgelopen weken had ik alle tijd om weer eens een boek te lezen. En niet alleen spannende thrillers, maar ook dit nuttige boek "Echt Radmilo". Hoewel op het eerste gezicht ik de lay-out van het boek niet aantrekkelijk vond las ik het voorwoord en dat begon met de volgende zin:


"Dit is geen dieetboek en geen fitnessboek. Dit boek gaat over hoe jij een fijn en gezond leven kunt leiden op een manier die bij jouw lichaam pas. Ik zie gezonde en lekkere voedinhg en voldoende beweging als dé manier om je lichaam en geest te verwennen en er voor te zorgen dat je gaat bruisen van energie."


En daarvan werd ik enthousiast! Eindelijk een boek die alles combineert en die benadrukt dat het belangrijk is dat je iets doet wat bij jouw lichaam past. Een boek dat zich richt op dat iedereen anders is en dat wat voor mij werkt niet altijd voor jouw hoeft te werken. En dat spreekt mij heel erg aan omdat ik dit zelf ook niet vaak genoeg kan benadrukken op mijn blog. Ik begon dan ook gelijk verder te lezen.
Het boek wordt helemaal vanuit Radmilo zijn visie en ervaringen geschreven en dat is gelijk het voordeel maar ook het nadeel. Het is soms iets té, maar aan de andere kant vind ik het juist heel erg goed! Zo ga je er over nadenken wat bij jouw zelf past. Het boek gaat terug naar de basis en er wordt begonnen met een uitleg over de invloed van de energiecirkel die bepaald wordt door 8 factoren: voeding, spijsvertering, immuunsysteem, stofwisseling, hormonen, stress, sport en herstel. Alles wordt uitvoerig uitgelegd. Op een theoretische basis maar wel goed te begrijpen. De nadruk ligt hier echt op uitleggen en dat vind ik super fijn want er wordt niet gezegd dat je iets wel of niet moet eten. Neem het voorbeeld van granen, die de laatste tijd toch wat onder vuur liggen. Moet je ze nou wel of niet eten? Radmilo is de eerste die zegt: "Of granen goed jou zijn, hangt af van hoe jouw lichaam erop reageert". En dat is nou precies waarom ik dit echt een aanrader vindt.


Al lezend kom je allemaal leuke feitjes tegen, waaronder over E-nummer E621 welke eetlustopwekkend werkt en bijvoorbeeld in chips zit. Je ooit afgevraagd waarom je het nooit bij 1 handje chips kunt laten? E621 is de boosdoener! Maar het gaat helemaal niet alleen om voeding, het is meer dan een informatief kookboek met heerlijke recepten. Het gaat over de werking van het lichaam, je stofwisseling en immuunsysteem, maar ook over hormonen en stress, sport en het bevat complete menu's waaronder een sportmenu, detoxmenu en een gezond dieet bij afvallen.


Ook vind je specifieke adviezen voor mensen met verschillende figuren en lichaamstype: mesomorf, endomorf, extomorf. Voor mij nieuwe informatie en op een toegankelijke manier opgeschreven. Super leuk dus en echt een aanrader en een mooie aanvulling op mijn inmiddels grote collectie. Natuurlijk is een deel overlappend, maar het is wel het eerste combiboek die alles zo omschrijft dat je een weloverwogen eigen keuze kan maken.Al met al een toegankelijk boek die alle aspecten van een gezonde leefstijl behandeld op zo'n manier dat je een eigen, goed geïnformeerde keuze kan maken en daarbij tools bevat om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan!

Overall score (max. 5): Uitgeverij: Prometheus Bert Bakker
Verschenen: November 2014
ISBN: 9789035141575
Hardcover: €24,95
Onder andere verkrijgbaar bij: www.bol.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten