Gebakken Makreel met Quinoa

Dinsdag heb ik een heerlijke tas vol met boodschappen ontvangen van www.bonativo.nl. Dit is een nieuw bedrijf en is sinds 17 maart online! Bonavito is een jonge startup dat als doel heeft Amsterdammers en lokale producenten bij elkaar te brengen door middel van een lokale markt online. Hoe leuk! Op de website kun je als klant kiezen uit een zeer ruim assortiment van zo'n 600 lokale, biologische en eerlijke producten. En je kunt gelijk zien waar zij het product vandaan halen. De producenten zijn boeren en ambachtslieden uit Amsterdam en directe omgeving. Zo draagt Bonavito bij aan de ontwikkeling van een beter voedselsysteem door lokale producenten te ondersteunen en Amsterdammers op deze makkelijk manier in aanraking te laten komen met pure en eerlijke producten. En dat past helemaal bij mijn visie! Daarom ben ik ook zo enthousiast. Ik betrap mijzelf er namelijk ook vaak op dat het allemaal veels te veel tijd kost en langs de kaasboer, de visboer, de slager aan de andere kant van de stad, de biologische bakkerij en ga zo maar door. Op deze manier kun je online je producten bestellen en worden ze zo bij je aan de deur afgeleverd!Waaronder een een heerlijke makreelfilet met huid van "Vers vishandel Jan van As". Niet iets wat ik zelf snel zou halen, maar zo onwijs lekker! Je proeft daadwerkelijk de versheid, echt ik vind het jammer dat het op is. En ik ga zeker volgende keer zelf naar deze vishandel voor mijn stukjes vis, dan maar een stukje verder rijden of omfietsen, dat is het zeker waard.

Maar wat kun je nou met makreelfilet met huid. Nou, die hoef je dus maar heel kort te bakken! Hier komt een lekker receptje met quinoa voor 1 persoon.

Tijd: 15 minuten

De ingrediënten:

 • 50g quinoa
 • 2 makreelfilets met huid
 • 200 g tomaten of cherrytomaatjes (ik had een mix)
 • 1 zoete punt paprika
 • 1/2 avocado
 • 1/2 citroen
 • Zout en Peper
 • Olijfolie

Bereiding:
 1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Ik was mijne altijd eerst en kook hem daarna 12 minuten. 
 2. Ondertussen snijd ik de tomaten in blokjes of partjes. Ook de halve avocado snijd ik alvast in stukjes. 
 3. Leg de makreelfilet klaar op een snijplank en kerf de huid van de makreelfilets in en kruid beide kanten met zout en peper. Verhit een koekenpan met vlakke bodem op matig vuur en besprenkel de huid van de makreelfilet met olijfolie. Bak ze 2-3 minuten op de huid. Keer de filets om en bak ze nog eens 2 minuten.
 4. Giet de quinoa af en meng met de tomaten, paprika en avocado. Serveer de vis direct op de salade en besprenkel met citroen.

Eetsmakelijk!Geen opmerkingen:

Een reactie posten