International Burger Day!

Wisten jullie dat het vandaag international burger day is? Nou ik kan je vertellen dat dat zo is! Wie houdt er nou niet van een lekkere burger?! Ik in ieder geval wel en maak hem dan ook graag zelf. Het liefst met kipgehakt, vooral omdat ik de smaak hiervan onwijs lekker vind. Dit is de niet de meest gezonde burger die ik heb gemaakt, maar wel ontzettend lekker en aangezien het een feestdag is vandaag lijkt mij dat helemaal geen probleem ;)



Tijd: 45 minuten (waarvan 30 minuten in de koelkast en jij dus niks hoeft te doen)

De ingrediënten voor 3 burgers:
  • 300 g kipgehakt
  • 2 lenteuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 60 g spelt brood (ongeveer 2 sneetjes)
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el zoete paprika poeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 3 volkoren bollen
  • 3 plakjes parmaham
  • 3 plakjes cheddar kaas
  • 1/2 courgette
  • 1 tomaat
  • 2 augurken
  • Mayonaise
  • Ketchup
  • Olijfolie
  • Zout & peper

Bereiding:
  1. Doe de sneetjes brood in de keukenmachine en maak hier broodkruimels/paneermeel van. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en meng samen met het kipgehakt, geperste teentjes knoflook, broodkruim, sesamzaad, paprika poeder, chilipoeder, komijnzaad, peterselie en het ei tot het een goed gemengd geheel is. Zet de kom afgedekt in de koelkast en laat 30 minuten staan zodat alle smaken geabsorbeerd worden door het vlees.
  2. Snijd ondertussen vast de tomaat, courgette en augurk in plakjes.
  3. Haal na een half uur het gehakt uit de koelkast en maak er 3 hamburgers van. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op matig tot hoog vuur en bak de hamburgers zo'n 4 tot 5 minuten per kant (afhankelijk van de dikte van de burger) totdat ze goudbruin en gaar zijn. Na de laatste keer omdraaien leg je op alle burger een plakje cheddarkaas. Laat deze met de deksel op de pan in 1 minuutjes smelten. 
  4. Rooster ondertussen de courgette in een grilpan en breng deze op smaak met zout en peper.
  5. Snijd de broodjes doormidden, besmeer met mayonaise en ketchup en leg op elk broodje 2 plakjes tomaat, wat courgette plakjes, de hamburger, plakje parmaham en tot slot de augurk. Leg de bovenkant van het broodje erop. Serveer eventueel met een lekkere salade. 

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen