Mozzarella Kip uit de oven

Ik ben weer keihard aan het knallen in de sportschool. Herstel gaat langzaam en ik ben nog lang niet zo sterk als dat ik was, maar zeker wel trots op waar ik nu ben! Maar met hard trainen is het belangrijk om genoeg eiwitten te eten voor spierherstel en spieropbouw. Nu prefereer ik om deze uit gewoon eten te halen en zo min mogelijk uit de welbekende shakies (drink ik alleen direct na de training) en kip is dan ideaal! Ongeveer 20 gram eiwitten per 100 gram kipfilet. Dat tikt lekker aan en dit gerecht is dan ideaal en erg lekker!


Het recept voor 1 persoon:

De ingrediënten:

 • 1 kipfilet van ongeveer 150 gram
 • 2 plakjes tomaat
 • 2 plakjes mozzarella
 • 1 zoete punt paprika
 • 1/2 courgette
 • spinazie
 • 1 tl tijm
 • zout en peper
 • olijfolie

Bereiding:
 1. Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius. Smeer de kip in met de tijm, zout, peper en een beetje olijfolie. Leg er twee plakjes tomaat en de plakjes mozzarella op en doe 15 minuten in de voorverwarmde oven.
 2. Snijd ondertussen de paprika in stukjes en maak dunne plakjes (ik heb dat gedaan met de kaasschaaf) van de courgette. Besprenkel lichtjes met olijfolie en gril in de grilpan.
 3. Doe de spinazie op een bord gevolgd door de gegrilde groente en als laatste de kip wanneer deze gaar is.

Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten