Zoete aardappel friet!

Lekkere en gezonde friet, bestaat dat? JA! En zelfs nog een beetje krokant (natuurlijk niet zo krokant als gefrituurde friet, maar wel erg lekker en ik vind ze wellicht zelfs nog lekkerder). Gemaakt van zoete aardappel en gebakken in de oven. En ja, ze zijn echt hemels! Lekker met zowel een burger als een stukje gegrilde zalm. Hoe doe je dat? Dat lees je hieronder!Het recept voor 1 persoon:

De ingrediënten:

  • 250 g zoete aardappel
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/2 tl rozemarijn
  • 1/2-1 tl tijm
  • 1/2 el olijfolie

Bereiding:
  1. Schil de zoete aardappel (of was ze heel goed als je de schil eraan wilt laten zitten, ik vind dit zelf minder lekker) en snijd ze vervolgens in frietjes. Allemaal een beetje van dezelfde dikte. Zet deze vervolgens 1 uur in koud water. Zo verwijder je wat zetmeel en worden ze net wat knapperiger en krokanter dan wanneer je dit niet doet. 
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Na het uur spoel je de frietjes om en droog ze goed af. Ik doe dit met theedoeken. Doe ze dan nog in een droge kom en voeg de kruiden en olie toe. Goed omschudden en vervolgens kun je ze op een bakplaat bekleed met bakpapier verspreiden. Zorg dat ze niet op elkaar liggen. Bak de friet ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven en vergeet ze halverwege niet om te scheppen. 
  4. Ik heb hem gisteren geserveerd met een stukje gegrilde zalm en sla en vorige week met mijn heerlijke Kipburger.

Enjoy!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten