Turkse Pizza's!

Ken je die dagen, dat je op de bank zit, eigenlijk geen zin hebt in wat er op de planning stond om te eten, en je spontaan maar iets anders bedenkt met een deel van de ingrediënten? Vandaag was zo'n dag voor mij. Op het menu stonden Mexicaanse wraps. Maar ik had eigenlijk alleen trek in een wrap en in het gehakt en dus kwam het idee opborrelen om zelf Turkse pizza's te maken. En dat was het beste idee in tijden! Zeker de lekkerste Turkse pizza's die ik gegeten heb en ook nog eens super snel klaar.


Het recept voor 2 Turkse pizza's


Tijd: 20 minuten waarvan 8-10 minuten oventijd

De ingrediënten:
  • 2 (volkoren) wraps (ik heb de normale maat gebruikt, niet de grootste)
  • 75g rundergehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 zoete punt paprika
  • 1 tomaat
  • spinazie
  • tomatenpuree
  • 1 el mayonaisse
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • Peterselie
  • Zout & Peper

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 
  2. Snijd de ui zo fijn mogelijk, ik doe dit in mijn keukenmachine om tijd te besparen. Doe ongeveer een flinke eetlepel in een kom. Snijd de paprika in zo klein mogelijke stukjes en doe net iets meer dan de ui in de kom. Doe het gehakt erbij en wat fijngesneden (of gedroogde) peterselie, meng door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg de wraps op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer deze met wat tomatenpuree. 
  4. Verdeel het gehakt mengsel eroverheen en druk aan. Zet 8 tot 10 minuten in de oven. Ik had 9 minuten en ze waren perfect!
  5. Snijd de tomaat in plakken. 
  6. Beleg de Turkse pizza's voor je ze serveert met wat spinazie, tomatenplakken en nog wat stukjes paprika. Vergeet ook zeker niet de knoflooksaus! Ik maak deze vaak zelf met 1 eetlepel yogonaise en 1 teentje knoflook. Zo'n 15 minuten laten trekken en perfect. Dubbelvouwen en natuurlijk voor de helft in aluminiumfolie rollen, zo hoort het nou eenmaal!

Eetsmakelijk!


4 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit!
    Rul je het gehakt niet van tevoren?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee! Dat maakt juist dat het gehakt zo perfect is! Rullen van te voren leidt tot uitdrogen (al eens eerder geprobeerd en mislukte)

      Verwijderen