Smaakvolle champignon-courgette risotto

Mijn favoriete comfort food is zeker weten risotto. Ik eet het graag en maak altijd extra zodat ik het kan invriezer en er nog meerdere keren van kan genieten. Ik heb al een aantal risotto recepten gedeeld in het verleden, maar dit is momenteel echt mijn favoriete versie.



Tijd: 30 minuten



De ingrediënten voor 4 personen:
  • 300 g risotto rijst
  • 300 g kastanje champignons
  • 1 courgette
  • 1 grote of 2 kleine witte uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillon blokje
  • 125 g ricotta
  • 3-4 el geraspte parmezaanse kaas en meer naar smaak
  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Zout & Peper

Bereiding:
  1. Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan of matig tot hoog vuur en kook ruim een liter water in de waterkoker. Versnipper ondertussen de ui. Doe deze dan samen met 2 geperste tenen knoflook in de hapjes pan en fruit zo'n 3 minuten. Voeg dan de rijst toe en bak 1 minuutje mee tot de korrels glazig zijn. Verkruimel dan het bouillonblokje eroverheen en voeg een flinke scheut heet water toe. Roer goed tot deze is opgenomen door de rijst. Draai het vuur lager en voeg dan weer een scheutje water toe (niet teveel per keer) en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt zo'n 20 minuten en blijf regelmatig roeren!
  2. Snijd ondertussen de champignons in vieren en de courgette in blokjes van de door jou gewenste grootte. Wanneer de rijst 10 minuten op staat verwarm je nog een scheut olijfolie in een andere koekenpan of hapjespan op matig tot hoog vuur. Doe hier de champignons en courgette bij en bak zo'n 5 tot 7 minuten tot deze gaar zijn. Je kunt ze ook apart van elkaar bakken. 
  3. Snijd of scheur ondertussen een flinke handvol verse basilicum blaadjes. 
  4. Zet als de rijst gaar is het vuur uit en roer de ricotta, 2-3 el Parmezaanse kaas en de gescheurde basilicum erdoorheen. Roer er dan de groenten doorheen, breng op smaak met zout & peper en laat met de deksel op de pan 3-5 minuten staan. 
  5. Serveer met nog wat extra vers gescheurde basilicum en Parmezaanse kaas eroverheen gestrooid. 

Eetsmakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen