Hartige Muffins van de Foodsisters

Soms wil ik wel eens iets anders voor de lunch of tussendoor. Ik had deze week iets meer tijd gemaakt om te koken zodat ik wat meer kon preppen en dus besloot ik heerlijke hartige muffins uit het nieuwe suikervrije kookboek van de Food Sisters te maken. Een leuk kookboek met hele simpele, suikervrije recepten die ook nog eens weinig tijd in de keuken vragen. Ideaal! Persoonlijk vindt ik wel dat je bij hun mealplan wel erg weinig mag eten. Dit recept stond als avondeten, nou dat is voor mij persoonlijk echt te weinig. Maar voor de lunch en dag erna als tussendoortje zijn ze perfect! En ik mag dit receptje ook met jullie delen, hoe leuk!


Ik heb ze voor de lunch met een heerlijke salade gegeten. Botersla is toch wel echt één van mijn favorieten die ik eigenlijk te weinig eet.

 

Het recept voor 6 hartige muffins:
De ingrediënten (iets anders dan het oorspronkelijke recept):
 • 3 eieren
 • 1 paprika in blokjes
 • 3 kastanje champignons in blokjes
 • 8 cherrytomaatjes
 • 3 plakjes kipfilet in stukjes gesneden
 • 2 el havermout
 • 3 el geraspte kaas
 • 2 el kruidenkaas
 • 1 el verse peterselie
 • peper en zout

Bereiding:
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 
 2. Meng alle ingrediënten met elkaar in een grote kom. Vul muffinvormpjes met de mix. Beter is het om geen papieren cupcake cupjes te gebruiken, want daar blijft het aan plakken, maar gewoon je muffinvorm in te vetten. Ik had een beetje geraspte kaas bewaard om bij allemaal op de bovenkant te doen voor ze de oven in gaan. 
 3. Bak ze in zo'n 20 tot 25 minuten gaar.
 4. Lekker met een salade! Ik had botersla met komkommer, cherrytomaatjes, feta kaas, zonnebloempitten en bieslook-yoghurt dressing. 

Eetsmakelijk!

Foodsisters door Janneke en Amande Koeman
ISBN: 9789046820506
Prijs: €19,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten