Meesterlijke Sandwich

Ik hou nog steeds van lekkere broodjes en zeker op zaterdag pak ik vaak uit met de lunch. Vanmorgen moest ik denken aan mijn trip in Sapa, het noorden van Vietnam. Ik ging daar 2 dagen een trekking maken met Mama Cho Cho (oprecht het liefste mens wat ik ooit heb ontmoet) en om te beginnen gingen we in het dorpje de eerste dag ontbijten. Op de menukaart stond een sandwich met kip, kaas en tomaat. Naïef als ik kan zijn dacht ik ow lekker die wil ik wel, net als thuis. Even vergeten dat ik in een klein bergdorpje zit. En dus kreeg ik een broodje, met vers gebraden kip, smeerkaas en tomaten plakken. En die was heerlijk! Je proefde gewoon dat het een kip was die nog een paar dagen ervoor aan het rondscharrelen was en ook zo heerlijk bereid!

Een snelle blik in mijn koelkast en ja hoor, ik had smeerkaas, nog gerookte kip en tomaat. Maar ik zag nog meer lekkers liggen en dus besloot ik alles bij elkaar te doen en dat was echt super lekker! Een aanradertje!Het recept voor 2 broodjes (1 persoon):

De ingrediënten:

 • 2 sneetjes speltbrood
 • smeerkaas
 • beetje veldsla
 • plakjes komkommer
 • 2 plakjes rauwe ham
 • gerookte kip
 • 2 cherry tomaatjes
 • stukjes oranje paprika
 • 1 gekookt ei
 • klein beetje mayonaise 

Sandwich time:
 1. Het is heel simpel. Ik hou van geroosterd brood dus ik had eerst even me sneetjes getoast en vervolgens in de volgorde van de ingrediënten lijst alles opgestapeld. Genieten maar!

Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten