Hoer onder de Grill

Wat is dit nu voor recept naam?! Ja er staat echt Hoer onder de grill. Op instagram vroeg iemand al of ik niet "Hoen" onder de grill bedoelde. Nee het staat er toch echt goed. En wel omdat ik gebruik heb gemaakt van de heerlijke kruiden van Green Gypsy "Hoer op de grill". Zeer geschikt voor de barbecue maar omdat ik alleen een balkonnetje heb en het weer nou niet heel lekker was besloot ik mijn kip ermee te kruiden voor onder de grill in de oven. En met succes! Onwijs lekker en de perfecte combinatie van smaken maakte dat dit snel één van mijn favoriete gerechten van dit moment is.



Het recept voor 1 persoon (incl. lunch morgen)

De ingrediënten:

  • 2 kipfilets
  • 2 el Hoer op de Gril kruiden
  • 1 zoete punt paprika
  • 1/2 courgette
  • 1 limoen
  • 4 cherry tomaatjes
  • Kont roomboter
  • 2 plakjes rauwe ham
  • handje veldsla/spinazie/rucola
  • olijfolie

Bereiding:
  1. Verwarm de grill in de oven en zet een koekenpan op hoog vuur.
  2. Leg de kipfilets op een snijplank en strooi aan beide kanten de hoer op de gril kruiden eroverheen. Wrijf deze goed in en besprenkel dan met een beetje olijfolie rondom. 
  3. Doe een klont roomboter in de pan samen met nog een scheutje olijfolie en bak hierin de kip 4 tot 5 minuten totdat beide kanten goudbruin zijn. 
  4. Snijd ondertussen de groenten in reepjes. Leg deze dan samen met de kip in een ovenschaal. Snijd de limoen in vieren en leg deze tussen de groenten en de kip samen met de tomaatjes. Schenk het vet uit de pan over de kip en de rest van de groenten. Leg dan de plakjes ham op de kip en ze ovenschaal zo'n 14 tot 16 minuten onder de grill (afhankelijk van de dikte van de kipfilets) zodat de kip precies gaar is. 
  5. Serveer 1 kipfilet op een bedje van veldsla en knijp de citroen over de kip uit. 
De andere kipfilet laat je afkoelen en doe je in een luchtdicht bakje in de koelkast om er morgen een overheerlijke sandwich mee te maken. Het recept komt morgen online!

Tip: Wil je gewoon met z'n tweeën eten, doe dan 1 hele courgette en meer tomaatjes in de schaal. 

Eetsmakelijk! 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen