Ricotta Champignon Risotto

Ik hoef het niet nog een keer te herhalen, maar ik doe het toch, risotto is echt één van mijn favoriete comfort foods. Ik experimenteer altijd een beetje met mijn eigen recepten, maar vaak komt het toch op hetzelfde neer. Ook gebruik ik bijna altijd courgette en champignons, ik weet het, maar dat vind ik gewoon qua smaken de perfecte combinatie. Vandaag dus een gouden oude die weer iets anders is en ook overheerlijk. Eentje met alleen champignons en uiteraard veel kaas!


Het recept voor 3 personen:

(ik vries de rest altijd in)

De ingrediënten:

  • 200g risottorijst
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 grote witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g kastanje champignons
  • 125 g ricotta kaas
  • Parmezaanse kaas
  • Verse basilicum
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • Olijfolie 
  • Peper en zout

Bereiding:
  1. Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan of matig tot hoog vuur en kook ruim een liter water in de waterkoker. Versnipper ondertussen de ui. Doe deze dan samen met 2 geperste tenen knoflook in de hapjes pan en fruit zo'n 3 minuten. Voeg dan de rijst toe en bak 1 minuutje mee tot de korrels glazig zijn. Verkruimel dan het bouillonblokje eroverheen en voeg een flinke scheut heet water toe. Roer goed tot deze is opgenomen door de rijst. Draai het vuur lager en voeg dan weer een scheutje water toe (niet teveel per keer) en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt zo'n 20 minuten en blijf regelmatig roeren!
  2. Snijd ondertussen de champignons in vieren. Wanneer de risotto10 minuten op staat verwarm je nog een scheut olijfolie in een andere koekenpan of hapjespan op matig tot hoog vuur. Doe hier de champignons in en bak zo'n 5 tot 7 minuten tot deze gaar zijn. 
  3. Snijd of scheur ondertussen een flinke handvol verse basilicum blaadjes. 
  4. Zet als de risotto gaar is het vuur uit en roer de ricotta, 2-3 el Parmezaanse kaas en de gescheurde basilicum erdoorheen. Roer er dan de champignons doorheen, breng op smaak met zout & peper en laat met de deksel op de pan 3-5 minuten staan. 
  5. Serveer met nog wat extra vers gescheurde basilicum en Parmezaanse kaas eroverheen gestrooid. 

Eetsmakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen